Λίβανος: Νεκρά τρία παιδιά μαζί με τη γιαγιά τους μετά από επίθεση των IDF στα σύνορα

 Λίβανος: Νεκρά τρία παιδιά μαζί με τη γιαγιά τους μετά από επίθεση των IDF στα σύνορα

Με βάση τα όσα μεταφέρει το πρακτορείο ΑΝΙ, τα θύματα σχετίζονται με την οικογένεια δημοσιογράφου από τον Λίβανο – “Ο εχθρός θα πληρώσει το τίμημα”, λέει η Χεζμπολάχ.

Τρία παιδιά μαζί με τη γιαγιά τους έπεσαν νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο νότιο Λίβανο. Πρόκειται για μέλη της οικογένειας του Σαμίρ Αγιούμπ, Λιβανέζου δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ΑΝΙ), ο δημοσιογράφος τραυματίστηκε, ενώ τα τέσσερα θύματα είναι η αδερφή του και τα εγγόνια της που ακολουθούσαν το όχημα του δημοσιογράφου με το αυτοκίνητό τους.

Βουλευτής της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε αυτή την επίθεση ως «επικίνδυνη εξέλιξη» που μπορεί να έχει επιπτώσεις. «Ο εχθρός θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά του κατά των αμάχων», δήλωσε συγκεκριμένα στο Reuters ο Χασάν Φαντλάλα.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές, δήλωσε ότι ο στρατός θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση για την επίθεση σε αυτοκίνητο. Είπε ότι τα παιδιά ήταν ηλικίας μεταξύ 8 και 14 ετών και η μητέρα τους τραυματίστηκε στην επίθεση στο αυτοκίνητο καθώς αυτό κινείτο μεταξύ των χωριών Αϊνάτα και Αϊταρούν, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Νωρίτερα σήμερα, τέσσερις διασώστες τραυματίστηκαν στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον δύο ασθενοφόρων που ανήκαν σε τοπικό σύλλογο, ανακοίνωσε ο σύλλογος αυτός και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ.

Το πρακτορείο ΑΝΙ μετέδωσε ότι η ισραηλινή επιδρομή είχε στόχο δύο ασθενοφόρα του συλλόγου Risala Scout, που έχει ομάδες διάσωσης και συνδέεται με το κίνημα Αμάλ, σύμμαχο της Χεζμπολάχ.

Ο σύλλογος ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι “ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής είχε στοχοθετήσει σκόπιμα τα δύο οχήματα προκαλώντας μέτριου βαθμού τραύματα στους τέσσερις διασώστες που βρίσκονταν στα ασθενοφόρα“. Διευκρίνισε ότι η επίθεση σημειώθηκε το ξημέρωμα όταν τα δύο ασθενοφόρα βρίσκονταν στο χωριό Τάιρ Χάρφα, τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα, για να μεταφέρουν τραυματίες.

Από την 7η Οκτωβρίου, 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πλευρά του Λιβάνου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, εκ των οποίων 58 μαχητές της Χεζμπολάχ. Έξι στρατιώτες και ένας άμαχος έχουν σκοτωθεί από την πλευρά του Ισραήλ, σύμφωνα με τις αρχές.

Σχετικά Άρθρα