Κοινή γραμμή Τουρκία και Ιράν: “Το Ισραήλ σκοτώνει γυναίκες, παιδιά και αμάχους”

 Κοινή γραμμή Τουρκία και Ιράν: “Το Ισραήλ σκοτώνει γυναίκες, παιδιά και αμάχους”

«Η παράνομη πολιορκία στη Γάζα συνεχίζεται. Οι κάτοικοι της Γάζας βρίσκονται κάτω από σφοδρούς βομβαρδισμούς εδώ και μέρες. Δεν είναι δυνατόν να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτή την καταπίεση. Άνθρωποι δολοφονούνται μπροστά στον κόσμο» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και κάλεσε το Ισραήλ να στρίψει δρόμο.

«Ως Τουρκία, έχουμε δηλώσει ότι δεν εγκρίνουμε επιθέσεις με στόχο αθώους πολίτες, ανεξάρτητα από το ποιος τις πραγματοποιεί και για ποιο σκοπό. Είμαστε σε επαφή με αρμόδια μέρη. Το Ισραήλ πρέπει να επιστρέψει από το λάθος μονοπάτι που πήρε και να τερματίσει τη βία. Το Ισραήλ πρέπει να καταλάβει ότι η αγνόηση των Παλαιστινίων δεν θα φτάσει πουθενά. Είναι απαράδεκτο κάποιες χώρες να υποστηρίζουν τη σφαγή στη Γάζα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, δήλωσε την ετοιμότητα της Τουρκίας να αναλάβει εγγυήτρια της Γάζας.
«Καλούμε όλους τους παράγοντες εντός και εκτός της περιοχής να υποστηρίξουν τη διαρκή ειρήνη.Πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικούς δρόμους προσανατολισμένους στη λύση. Ως εγγυητές είμαστε έτοιμοι για ευθύνη. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε περιφερειακά ζητήματα» σημείωσε.

Στη συνέχεια, έστρεψε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν θέλουν να ακούσουν τη δήλωση κατάπαυσης του πυρός. Δεν έχουν κάνει κανένα βήμα σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια» είπε.

Από τη μεριά του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Abdullahiyan κατηγόρησε το Ισραήλ ότι σκοτώνει αμάχους και για χρήση απαγορευμένων όπλων. «Το σιωνιστικό καθεστώς συνεχίζει να σκοτώνει γυναίκες, παιδιά και αμάχους στη Γάζα, ειδικά σε γενοκτονίες και εγκλήματα πολέμου. Σε αυτούς τους φόνους χρησιμοποιεί κάθε είδους απαγορευμένα όπλα».

Επισήμανε πως το Ιράν συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους του για να αποτρέψει την ανάπτυξη πολέμου στην περιοχή. «Εάν ο πόλεμος δεν σταματήσει, την ευθύνη για να βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση στην περιοχή βαρύνει τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και αυτούς που υποστηρίζουν τα εγκλήματα πολέμου» ανέφερε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Σχετικά Άρθρα