Η βόλτα της Λαγκάρντ με τον Στουρνάρα στο κέντρο της Αθήνας και οι selfies

 Η βόλτα της Λαγκάρντ με τον Στουρνάρα στο κέντρο της Αθήνας και οι selfies

Στην Αθήνα βρίσκεται η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έκανε βόλτα με τον Γιάννη Στουρνάρα στο κέντρο της πόλης και τον ευχαρίστησε δημόσια στο Χ.

Στην Αθήνα συνεδριάζει – για πρώτη φορά μετά το 2008 και τρίτη συνολικά – σήμερα και αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, βρίσκεται από προχθές στην πρωτεύουσα, όπου είχε τη δυνατότητα να ζήσει ένα διαφορετικό κλίμα απ’ αυτό που επικρατούσε τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ που έγινε ευρέως γνωστή στη χώρα μας ως γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και λόγω της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ», πέρασε το πρώτο της βράδυ στο κέντρο με χαλαρό περίπατο, ενώ στη συνέχεια απόλαυσε την ελληνική κουζίνα στο γνωστό εστιατόριο «Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας», στην οδό Μητροπόλεως.

Κάποιοι μάλιστα περαστικοί, Έλληνες και τουρίστες, την αναγνώρισαν, τη χαιρέτησαν και έβγαλαν και selfies μαζί της, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Ιδιαίτερη θερμή ήταν και η υποδοχή της, χθες, στην Τράπεζα της Ελλάδας από τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος την ξενάγησε στο κτήριο, όπου συνεδρίασε λίγο αργότερα η 6μελής Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ, προκειμένου να προετοιμάσει τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Το βράδυ ακολούθησε κοκτέιλ υποδοχής εκτός τραπέζης. «Efcharistó Yannis Stournaras and @BankofGreece for the warm welcome to Athens!», τουιτάρισε λίγο αργότερα η κεντρική τραπεζίτης.
Σήμερα το απόγευμα, στις 19:00, ο Γιάννης Στουρνάρας θα παραθέσει δείπνο, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωστή Χατζηδάκη. Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία περιγράφοντας την εικόνα της ελληνικής οικονομίας σήμερα και τους στόχους της κυβέρνησης. Όπως σχολίαζαν κύκλοι του Μαξίμου, δεν δίνεται συχνά η δυνατότητα να επικοινωνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους κεντρικούς τραπεζίτες της Ευρωζώνης, που θα κάθονται σήμερα όλοι γύρω από το τραπέζι του κ. Στουρνάρα. Η συγκυρία μάλιστα προσφέρεται, καθώς η Ελλάδα μόλις εξασφάλισε την επενδυτική βαθμίδα από τη Standard & Poor’s.

Από την πλευρά της η κ. Λαγκάρντ είναι βέβαιο ότι θα θελήσει, επίσης, να περάσει τα μηνύματά της στην Ελλάδα μέσω του Τύπου, με την ευκαιρία της επίσκεψής της εδώ. Μετά το τέλος της αυριανής συνεδρίασης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά την οποία η κ. Λαγκάρντ αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουίς Ντε Γκίντος και ο κ. Στουρνάρας θα εξηγήσουν τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική, που θα έχει λάβει προηγουμένως το διοικητικό της συμβούλιο.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν αμετάβλητα, αλλά όλοι περιμένουν ένα σήμα για το διάστημα που θα διατηρηθούν αυτά στο σημερινό ύψος τους. Η κ. Λαγκάρντ πάντως διεμήνυσε, σύμφωνα με το Bloomberg, προχθές ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού εξελίσσεται καλά, αλλά ανησυχεί για τις δυσκολίες συμφωνίας σε ένα νέο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Σχετικά Άρθρα