Γάζα: Εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ από τη θάλασσα – Σκληρές συγκρούσεις και 8 νεκροί

 Γάζα: Εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ από τη θάλασσα – Σκληρές συγκρούσεις και 8 νεκροί

Καταδρομική εισβολή στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας έκαναν απόψε ένοπλοι της Χαμάς με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να ακολουθήσει σφοδρή σύγκρουση.

Τα μέλη της Χαμάς επιχείρησαν διείσδυση διά θαλάσσης με πλαστικές λέμβους ωστόσο εντοπίστηκαν από τον Ισραηλινό στρατό και ακολούθησαν μάχες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες 8 τρομοκράτες σκοτώθηκαν αλλά σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό ενώ ακούγονται σποραδικοί πυροβολισμοί.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις παραμεθόριες κοινότητες Ζικίμ και Καρμία.

Το IDF αναφέρει ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες.

Οι δυνάμεις συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή, προσθέτει το IDF.

https://youtu.be/eeQDv8QlHZk

Νετανιάχου σε Ισραηλινούς στρατιώτες: «Έχουμε μόνο ένα καθήκον, να συντρίψουμε τη Χαμάς»

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε στους στρατιώτες του IDF από το επίλεκτο τμήμα Yohalam του Σώματος Μηχανικών ότι η χώρα θα προχωρήσει σύντομα στη χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς, αναφερόμενος στη χερσαία εισβολή στη Γάζα.

«Το επόμενο στάδιο [της επιχείρησης], είναι καθ’ οδόν. Το ξέρεις, είσαι μέρος του, είσαι μέρος της αιχμής του δόρατος. Έχω τεράστια εκτίμηση για αυτό που ξέρετε να κάνετε, το μαχητικό σας πνεύμα και την προθυμία σας να σώσετε τη χώρα μας από αυτά τα ζώα, και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μόνο ένα καθήκον – να συντρίψουμε τη Χαμάς, να τη συντρίψουμε. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να το ολοκληρώσουμε», λέει ο PMO.

Ο ίδιος μίλησε στους στρατιώτες κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατιωτική βάση περίπου 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) έξω από τη Γάζα. Ενώ βρισκόταν εκεί, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της μονάδας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

«Χτυπάμε τους εχθρούς μας με τρομερή δύναμη», είπε στους στρατιώτες, σύμφωνα με το γραφείο του. «Χθες, κατά τις επιθέσεις μας στη Γάζα, καταφέραμε στον εχθρό το πιο σκληρό πλήγμα που έχει υποστεί μέσα σε μια μέρα. Έχουμε σκοτώσει πολλές δεκάδες τρομοκράτες, πιθανώς πολλούς περισσότερους από αυτό, και αυτή ακριβώς τη στιγμή, ανακαλύπτουμε το ακριβές μέγεθος της ζημιάς».

Ο γιος του ιδρυτή της Χαμάς προειδοποιεί: «Διεξάγουν έναν θρησκευτικό πόλεμο»

«Η Χαμάς είναι ένα θρησκευτικό κίνημα που δεν πιστεύει στα πολιτικά σύνορα. Θέλει να ιδρύσει ένα Ισλαμικό Κράτος στα ερείπια του Ισραήλ», ανέφερε ο γιος του ιδρυτή της Χαμάς, Σεΐχη Χασάν Γιουσέφ, προχωρώντας σε μία εφιαλτική εκτίμηση, μιλώντας στο CNN.

https://youtu.be/jwvsrybklf8

«Θέλουν να εξοντώσουν τον εβραϊκό λαό και το εβραϊκό κράτος, θέλουν να σκοτώσουν όλους όσοι υποστηρίζουν το Ισραήλ και στη συνέχεια, να ιδρύσουν ένα Ισλαμικό Κράτος.

Η οργάνωση αρχίζει πόλεμο κάθε λίγα χρόνια, όταν χρειάζεται χρήματα. Αυτός ο πόλεμος δεν ξεκίνησε από το Ισραήλ, αλλά τη Χαμάς. Χύνουν αίμα παιδιών και αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να φθάσει στο τέλος.

Δυστυχώς, το τίμημα δεν πρόκειται να είναι μικρό», προσέθεσε ο Μόσαμπ Χασάν Γιουσέφ, ο οποίος αναφέρθηκε ως «πράσινος Πρίγκιπας» και εκτέλεσε χρέη κατασκόπου τη Χαμάς για λογαριασμό του Ισραήλ, μεταξύ 1997 και 2007. Οι πληροφορίες του απέτρεψαν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και άλλα τρομοκρατικά «χτυπήματα», σύμφωνα με τη Daily Mail.

Σχετικά Άρθρα