Ισραήλ: Στρατιώτες των IDF εκπαιδεύονται για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

 Ισραήλ: Στρατιώτες των IDF εκπαιδεύονται για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα με στρατιώτες να εκπαιδεύονται στις μαχητικές τους ικανότητες, κάνοντας προετοιμασία για μια πιθανή χερσαία επιχείρηση εντός της Γάζας.

Όπως αναφέρουν, οι διοικητές της μοίρας της αεροπορίας συναντώνται με διοικητές χερσαίων δυνάμεων για να ενισχύσουν τη συνεργασία.

Το βίντεο έρχεται μετά από αναφορές ότι οι ΗΠΑ συμβούλεψαν το Ισραήλ να καθυστερήσει οποιαδήποτε επίθεση, με σκοπό να δοθεί περισσότερος χρόνος για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων.
Ωστόσο, ο συντονιστής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ για τις στρατηγικές επικοινωνίες, Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός «θα λάβει τις δικές του αποφάσεις». «Αυτοί αποφασίζουν τι θα κάνουν και πότε θα το κάνουν», τόνισε.

ΝΥΤ: Κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς

Οι New York Times, επικαλούμενοι ανώτερο ισραηλινό στρατιωτικό αξιωματούχο, αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων (διπλών υπηκόων) από την Χαμάς, «βάσει συνομιλιών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Κατάρ».

Το δελτίο ειδήσεων του καναλιού 12, επικαλούμενο ισραηλινή πηγή, αναφέρει ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει σύντομα. Επίσης, οι Times έγραψαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν για τη συνέχιση της παροχής κρίσιμης βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, επικαλούμενοι briefing του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.

Σχετικά Άρθρα