Ανώτατος σύμβουλος Νετανιάχου : “Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα οι χώρες που γίνονται καταφύγιο για τη Χαμάς”

 Ανώτατος σύμβουλος Νετανιάχου : “Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα οι χώρες που γίνονται καταφύγιο για τη Χαμάς”

Η ισλαμική τζιχάντ ευθύνεται για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, το βράδυ της Τρίτης (17.10.2023), σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην ΕΡΤ ο ανώτατος σύμβουλος του Νετανιάχου και πρώην πρέσβης του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, Μαρκ Ρέγκεβ, χαρακτηρίζοντας δεδομένο έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο με αντίπαλο τη Χαμάς, ανάλογο με αυτό κατά του ISIS.

Ο ίδιος χαρακτήρισε το Ιράν “εθνο-χορηγό” της Χαμάς, λέγοντας πως “δεν έχουμε σαφή εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση στην σφαγή της 7ης Οκτωβρίου. Όταν όλος ο κόσμος από την Αθήνα, το Λονδίνο έως και την Ουάσιγκτον καταδίκασαν τις θηριωδίες της 7ης Οκτωβρίου, το Ιράν δεν τις καταδίκασε… αντίθετα πανηγύρισε. Για το Ιράν αυτό ήταν κάτι το θετικό.

Χώρες οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν επαφές με την Χαμάς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να τις διακόψουν. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αποδείξει ότι είναι εχθροί της πολιτισμένης ανθρωπότητας και κανείς δεν θα πρέπει να τους αποδίδει επίσημο καθεστώς, αναγνώριση και λοιπά. Χώρες οι οποίες συνεχίζουν να γίνονται καταφύγιο για την Χαμάς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Σας το τονίζω ότι το Ισραήλ θα ψάξει και θα αναζητήσει κάθε μέλος της Χαμάς και θα καταστρέψει τη Χαμάς.

Γνωρίζετε ότι κατά την αξιολόγηση των πληροφοριών καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ένας από τα πιο βασικά κίνητρα που οδήγησαν τη Χαμάς στις θηριωδίες και τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ήταν ο φόβος τους για μία ενδεχόμενη συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας. Για αυτούς η ειρήνη αποτελεί μία υπαρξιακή απειλή”.

Για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, τόνισε πώς “δεν ήταν ένα αεροπορικό πλήγμα από το Ισραήλ, δεν ήταν ούτε όμως και η Χαμάς. Υπάρχει μία μικρότερη τρομοκρατική οργάνωση από τη Χαμάς στη Γάζα η οποία ονομάζεται “Ισλαμική Τζιχάντ” και αποτελεί την μικρή αδελφή της Χαμάς”.

Σχετικά Άρθρα