ΕΕ: Ξεκινά επιχείρηση αερογέφυρας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

 ΕΕ: Ξεκινά επιχείρηση αερογέφυρας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Επιχείρηση αερογέφυρας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση. H αποστολή αποτελείται από πολλές πτήσεις προς την Αίγυπτο για να μεταφερθούν προμήθειες σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ειδικότερα, οι δύο πρώτες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα (16-22/10), μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης από τη UNICEF, όπως είδη που σχετίζονται με τη διαμονή, φαρμάκων και υγιεινής, σημειώνει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η ΕΕ τριπλασίασε την ανθρωπιστική της βοήθεια σε πάνω από 75 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των αμάχων που έχουν ανάγκη στη Γάζα. Η χρηματοδότηση θα διοχετευθεί μέσω επιλεγμένων εταίρων ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ που δραστηριοποιούνται επιτόπου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ διοχετεύεται αποκλειστικά μέσω εγγεγραμμένων ανθρωπιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών του ΟΗΕ, διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) και διεθνών οργανισμών όπως η οικογένεια Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς Ημισελήνου.

Σχετικά Άρθρα