Ισραήλ: Κλείσαμε τα σύνορα με τη Γάζα γιατί δίνουμε μάχη κατά της Χαμάς

 Ισραήλ: Κλείσαμε τα σύνορα με τη Γάζα γιατί δίνουμε μάχη κατά της Χαμάς

“Κλειδωμένα” για αγαθά που θα μπορούσαν να εισαχθούν στη Γάζα είναι εδώ και ημέρες τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας σε απάντηση στην εισβολή τρομοκρατών της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

Τους λόγους για αυτή την απόφαση εξήγησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF). Η εκπρόσωπος των IDF, Λίμπι Βάις, επισημαίνει ότη χώρα της δεν είχε άλλη επιλογή.

Η Χαμάς, αντί να επενδύει στη ζωή των πολιτών στη Λωρίδα της Γάζας, είχε προτιμήσει να επενδύει σε τρομοκρατικές υποδομές. «Είμαστε σε πόλεμο με τη Χαμάς, είναι πόλεμος που άρχισαν αυτοί. Δεν έχουμε νομική υποχρέωση να εφοδιάσουμε με τίποτα τον εχθρό μας», προσθέτει η ίδια.

Η εκπρόσωπος αναφέρει:

«Ώρα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς κατέλαβε την εξουσία στη Γάζα το 2007 και έκτοτε ελέγχει την περιοχή. Αντί να επενδύσει σε υποδομές για να βοηθήσει τους κατοίκους, επενδύει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων δολαρίων σε υποδομές για τρομοκράτες για να σκοτώνει Ισραηλινούς πολίτες. Αυτό ήταν επιλογή της Χαμάς.

Το Ισραήλ είχε δύο περάσματα προς τη Γάζα, το Ερέζ στα βόρεια και το Κερέμ Σαλόμ στα νότια.
Σε μια κανονική ημέρα έβλεπες ανθρώπους, εμπορεύματα, τρόφιμα και εφόδια να περνούν προς τη Γάζα. Αλλά το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς εξαπέλυσε μια βάρβαρη επίθεση κατά του Ισραήλ. Η Χαμάς σφαγίασε εκατοντάδες Ισραηλινούς, τραυμάτισε χιλιάδες και απήγαγε δεκάδες αθώους Ισραηλινούς και τους μετέφερε στη Γάζα.,

Η Χαμάς βομβάρδισε το πέρασμα προς τη Γάζα και δολοφόνησε τους Ισραηλινούς στρατιώτες που ήταν εκεί. Κατέστρεψαν το πέρασμα και μετέδωσαν ζωντανά την εισβολή.

Οπότε, ναι, τα περάσματα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας έχουν κλείσει.

Καθώς συνεχίζουμε να αποκρούουμε τις καθημερινές επιθέσεις από τους τρομοκράτες της Χαμάς, δεν θα της δίνουμε εφόδια ή πρώτες ύλες. Είμαστε σε πόλεμο με τη Χαμάς, είναι πόλεμος που άρχισαν αυτοί. Δεν έχουμε νομική υποχρέωση να εφοδιάσουμε με τίποτα τον εχθρό μας.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν άλλη επιλογή, είμαστε εδώ να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας».

Σχετικά Άρθρα