Guardian: Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

 Guardian: Ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να προετοιμάζεται από το πρωί της Κυριακής για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η επιχείρησή για την απελευθέρωση ομήρων και την “εκκαθάριση” των μαχητών της Χαμάς που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος κέρδισε έδαφος, αναφέρει η Guardian.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακατέλαβαν τοποθεσίες, εκτός από 8 σημεία που κατείχε η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς και κάνουν επιχειρήσεις από σπίτι σε σπίτι για τυχόν ενόπλους.

Η προσοχή έχει στραφεί και στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ όπου βρίσκονται μαχητές της Χεζμπολάχ. Νωρίς το πρωί εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, με δεκάδες ανθρώπους να αγνοούνται και να πιστεύεται ότι είναι όμηροι μέσα στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Ένα κέντρο αγνοουμένων έχει δημιουργηθεί κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Στη Γάζα, το ηλεκτρικό ρεύμα και το διαδίκτυο έχουν διακοπεί. Ο Hazem Balousha, ανταποκριτής του Guardian εκεί, δήλωσε ότι κανείς στη Λωρίδα δεν κοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές σφυροκοπούσαν τον θύλακα.

Σχετικά Άρθρα