Στη Γρανάδα ο Κ. Μητσοτάκης με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Συστράτευση και κομματική πειθαρχία για το 13 στα 13

 Στη Γρανάδα ο Κ. Μητσοτάκης με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Συστράτευση και κομματική πειθαρχία για το 13 στα 13

Στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής, ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα ενότητας προς όλα τα γαλάζια στελέχη προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της νίκης στις 13 Περιφέρειες και τους 3 μεγάλους Δήμους της χώρας. Την ίδια ώρα, όλος ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός βρίσκεται επι ποδός με κορυφαία στελέχη και υπουργούς να δίνουν το παρών σε όλες τις περιφέρειες, για να ενισχύσουν την εκλογή των εκλεκτών υποψηφίων του κόμματος.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Γρανάδα για την Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με τη συμμετοχή 47 αρχηγών ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων.

  • Όμως λίγο πριν αναχωρήσει για το εξωτερικό και την διήμερη Σύνοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στην Κοζάνη έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα συστράτευσης και «κομματικής πειθαρχίας» ζητώντας απο όλα τα στελέχη «να δώσουμε αυτό τον αγώνα μαζί, συντονισμένα, να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν».

Επανέλαβε ότι οι Περιφερειάρχες είναι συνεργάτες της κυβέρνησης και είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαπνέονται από το ίδιο μεταρρυθμιστικό πνεύμα και να είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τις ίδιες αναπτυξιακές επιλογές.

  • Στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, η κυβέρνηση προτάσει το «όπλο» της χρηματοδοτικής ενίσχυσης απο ευρωπαικούς πόρους.

Όπως έχει ήδη τονίσει ο πρωθυπουργός, οι 13 Περιφερειάρχες καλούνται να διαχειριστούν κονδύλια πάνω από 8 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, ως εκ τούτου η συνθήκη για στενή συνεργασία, συντονισμό και συναντίληψη με την κεντρική διοίκηση καθίσταται επιβεβλημένη, με νέα πρόκληση τα ζητήματα ανθεκτικότητας.

  • «Η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά οι Περιφέρειες θα δεχτούν πολλά περισσότερα δισεκατομμύρια από την κεντρική κυβέρνηση. Συνολικά 5,9 δισ ήταν στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και μέχρι να αναλάβει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είχαμε 25% απορροφητικότητα. Καταφέραμε φτάσαμε στο 88% και πάμε για το 100%. Στο νέο ΕΣΠΑ αυτός ο αριθμός είναι 8,1 δισ.», έχει δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Για τον λόγο αυτό η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει και νέους υποψήφιους ή δοκιμασμένους Περιφερειάρχες πέραν των κομματικών της ορίων.

Ανάλογη πολιτική σημασία η κυβέρνηση αποδίδει στη νίκη και επανεκλογή των υποστηριζόμενων από τη Νέα Δημοκρατία Δημάρχων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, καθώς δεν είναι μία μάχη μόνο πολιτικά εμβληματική, αλλά οι τρεις μεγαλουπόλεις τίθενται αντιμέτωπες με τεράστιες προκλήσεις βιώσιμης ανάπτυξης και ανθεκτικότητας, λόγω του μεγάλου πληθυσμού που συγκεντρώνουν.

Σχετικά Άρθρα