Πόσο θα διαρκέσει το λουκέτο στο ΟΑΚΑ

 Πόσο θα διαρκέσει το λουκέτο στο ΟΑΚΑ

Η μελέτη από την επιθεώρηση στο στέγαστρο Καλατράβα του κεντρικού σταδίου στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο ποδηλατοδρόμιο, προκάλεσε συναγερμό τόσο στη διοίκηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όσο και στο αρμόδιο υπουργείο.

Χθες το βράδυ έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων και αποφασίστηκε από την διοίκηση του ΟΑΚΑ να μπει προσωρινό «λουκέτο», καθώς από την στιγμή που υπάρχει ζήτημα στατικότητας του στεγάστρου, τίθεται και θέμα ασφάλειας όσων κάνουν χρήση του γηπέδου.

Τι λέει ο διευθυντής του ΟΑΚΑ για το «λουκέτο»

Η διοίκηση αποφάσισε το κλείσιμο του ποδηλατοδρομίου και του κεντρικού σταδίου, με τον διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιορή, να εξηγεί στο iefimerida.gr, το πώς φτάσαμε σε αυτή την απόφαση.

«Από το 2004, όταν και τοποθετήθηκε το στέγαστρο για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο συντήρησης. Η σημερινή κυβέρνηση έδωσε σημασία στην ανακαίνιση και στη συντήρηση του σταδίου και η μελέτη έγινε για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης. Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά γίνεται αυτό. Θα περιμένουμε και τη δεύτερη μελέτη για να έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος. Δεν είμαι ειδικός να πω για πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνουν κλειστά τα δύο στάδια, αλλά σίγουρα από εβδομάδα θα έχουμε νεότερα», είπε ο κ. Χαλιορής, ο οποίος διευκρίνισε πως το κλείσιμο στο κεντρικό στάδιο «περιλαμβάνει όλους τους αθλητικούς χώρους, όχι όμως τα γραφεία και τις υπηρεσίες».

Τι προβλήματα δημιουργεί στις ομάδες το κλείσιμο του ΟΑΚΑ

Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο πρέπει να βρει άλλη έδρα για τα δύο παιχνίδια του Europa League, ενώ πρόβλημα έχει και η ΑΕΚ που χρησιμοποιεί την αίθουσα «Κασιμάτης» στο χάντμπολ για τους αγώνες της. Την Τετάρτη (4/10) μάλιστα είχε προγραμματιστεί το μεγάλο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, αλλά πλέον δεν μπορεί να γίνει εκεί.

Να τονιστεί πως το θέμα του στεγάστρου και το ότι δεν έχει γίνει ποτέ εργασία συντήρησης, είχε τονίσει από το 2019 ο πρόεδρος της ΕΟΕ (στην οποία ανήκει το οικόπεδο του ΟΑΚΑ) Σπύρος Καπράλος.

Μέχρι και σχεδόν έναν χρόνο μπορεί να μείνει κλειστό το ΟΑΚΑ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν επιβεβαιωθεί στη δεύτερη μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, το αποτέλεσμα της πρώτης, το κλείσιμο του σταδίου μπορεί να κρατήσει το λιγότερο δύο μήνες, μέχρι και σχεδόν χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Στον «αέρα» και οι δύο sold out συναυλίες των Coldplay;

Πέρα από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στο χάντμπολ, το Κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες. Το καλοκαίρι έχει μάλιστα δύο sold out προγραμματισμένες συναυλίες των Coldplay.

Πάντως, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία οτι το στάδιο δεν θα χρειαστεί να μείνει κλειστό μέχρι τότε.

Aξίζει να σημειωθεί, πως ενδεχόμενο πολύμηνο κλείσιμο θα σημαίνει και σημαντικές οικονομικές απώλειες για το στάδιο από τις ενοικιάσεις των χώρων.

Εξελίξεις σύντομα

Τη Δευτέρα (2/10) θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο αθλητισμού για τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ έχει ήδη τονιστεί πως η δεύτερη μελέτη θα γίνει «το ταχύτερο δυνατόν» ώστε να τρέξουν οι εργασίες.

Σχετικά Άρθρα