Προεδρικό Μέγαρο: Πηγαδάκια για τις εκλογές, συζήτηση για τα γλυπτά, τις ηχηρές απουσίες και τον αθλητισμό

 Προεδρικό Μέγαρο: Πηγαδάκια για τις εκλογές, συζήτηση για τα γλυπτά, τις ηχηρές απουσίες και τον αθλητισμό
💡 AI Summary by Libre

Η 52η επέτειος για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε σε εσωτερικό χώρο λόγω κακοκαιρίας, με κύριο θέμα συζήτησης τις επικείμενες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την άνοιξη του 2027, προκαλώντας ανακούφιση στους πολιτικούς παράγοντες.

Κατά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς συζητήθηκε η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, με υποστήριξη από τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Επιπλέον, υπήρξε αναφορά στην απουσία σημαντικών πολιτικών προσώπων, ενώ τιμήθηκαν οι αριστούχοι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ με τετ-α-τετ συναντήσεις.

Αν και διαφορετική από άλλες φορές, καθώς το καλοκαιρινό μπουρίνι απέτρεψε την έξοδο στον κήπο, δεν έπαψε η 52η επέτειος για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας της χώρας να γεννήσει πολιτικές συζητήσεις με κυρίαρχο θέμα τις επικείμενες εκλογές…

ΔΕΞΙΩΣΗ

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στον δεύτερο όροφο του ιστορικού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έκαναν την εμφάνισή τους κατά την προσέλευση των περίπου 1.700 προσκεκλημένων.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας είχαν μια σύντομη συνομιλία με τον αντιπρόεδρο της Βουλής από την πλευρά της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Βιλιάρδο που εκπροσώπησε τον πρόεδρό του λόγω της απουσίας του Κυριάκου Βελόπουλου, περιμένοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγο αργότερα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη διαφορετική εικόνα εφέτος στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τους είπε ότι «προτιμώ το πράσινο», με τον κ. Ανδρουλάκη να αστειεύεται και να μιλάει για το ΠΑΣΟΚ. «Δεν εννοούσα το ΠΑΣΟΚ» έσπευσε, χαριτολογώντας, να ξεκαθαρίσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μόλις μπήκαν στην αίθουσα οι κ. Τασούλας και Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός είπε: «Μας τα χάλασε λίγο η βροχή».

ανδρουλακης κουτσουμπας

Τα «πηγαδάκια» και η ανακούφιση για τις εκλογές

Στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν μεταξύ υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, σύμφωνα με το iefimerida.gr, όπως επίσης και των βουλευτών της αντιπολίτευσης, κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν οι εκλογές.
Άπαντες εμφανίστηκαν ανακουφισμένοι με το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν θα έχουμε εκλογές το φθινόπωρο, περιγράφοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και πως οι εκλογές θα γίνουν κανονικά την άνοιξη του 2027.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνάντησης που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, συζητήθηκε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, με τον σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας να είναι υπέρ της επιστροφής τους στη χώρα μας, άποψη με την οποία φέρεται να συμφώνησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το θέμα των εκλογών δεν έλειψε από τη συζήτηση και έγινε ξεκάθαρο πως θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2027. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να μετέφερε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ειλικρινής, τις εκλογές θα τις κάνει τον Μάιο».

Συζήτηση έγινε και για αθλητικά γεγονότα και ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολίασε κάποια στιγμή βλέποντας τους παρευρισκόμενους ότι «το άθροισμα μου θυμίζει τις αρχές της αντιπολίτευσης».
Τέλος, συζητήθηκε και η απουσία της Ρένας Δούρου από τη δεξίωση και, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αναφορά στο δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει εάν θα πάει σε μία εκδήλωση ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση σχόλια υπήρξαν και για την απουσία των τριών πρώην πρωθυπουργών, που έλειπαν από τη συνάντηση, του Κ. Καραμανλή, του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα.

Τετ -α – τετ είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός με τους δυο πρωτεύσαντες υποψηφίους για τα Πανεπιστήμια, τον Γιώργο Μυριάδη και τον Ανδρέα Οικονομόπουλο, που κατάφεραν να μπουν με τους υψηλότερους βαθμούς φέτος στα ΑΕΙ.

Σχετικά Άρθρα