Απαράδεκτος οδηγός λεωφορείου σε επιβάτη ΑμεΑ: “Αφού δεν μπορείς γιατί βγαίνεις;” – Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ (vid)

 Απαράδεκτος οδηγός λεωφορείου σε επιβάτη ΑμεΑ: “Αφού δεν μπορείς γιατί βγαίνεις;” – Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ (vid)

Ένα απίστευτο σκηνικό φέρνει στη δημοσιότητα ένα άτομο με αναπηρία, καθώς ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Tik Tok την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού του λεωφορείου εις βάρος του.

Στην αρχή του βίντεο, φαίνεται να πλησιάζει με το αμαξίδιό του στην πόρτα του λεωφορείου, το οποίο είχε μεν ράμπα, η οποία όμως δεν λειτουργούσε.

Έπειτα, στην λογική ερώτησή του προς τον οδηγό «η ράμπα δεν λειτουργεί;», εκείνος ακούγεται να απαντά: «Δεν έχεις βοηθό;». Στη συνέχει το άτομο απαντά «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω» όπου προς έκπληξη τόσο του ατόμου όσο και όλων όσων παρακολουθούν το βίντεο, ο οδηγός αποκρίνεται: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Αφού δεν μπορείς! Να μην βγαίνεις!».

Τελικά, ο οδηγός προσφέρεται να τον βοηθήσει να μπει στο λεωφορείο, ωστόσο η μισαναπηρική συμπεριφορά δεν έχει τελειώσει, αφού ακούγεται να του λέει: «Ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη». Όταν το άτομο απαντά «Όχι σε μένα», ο οδηγός απαντά «γιατί εσύ τι είσαι;».

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound – Κάπτεν ΑμεΆρικα

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για το συμβάν

Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα