Γεωργιάδης: Τελειώνει η παρεμπόδιση εργαζόμενων που θέλουν να εργαστούν – Παφίλης: Εάν νομίζετε ότι ξεμπερδεύετε με αυτό το νόμο, να διαβάσετε την Ιστορία

 Γεωργιάδης: Τελειώνει η παρεμπόδιση εργαζόμενων που θέλουν να εργαστούν – Παφίλης: Εάν νομίζετε ότι ξεμπερδεύετε με αυτό το νόμο, να διαβάσετε την Ιστορία

«Ο λόγος ακριβώς που ψηφίζουμε το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου, είναι για να σταματήσουν να υπάρχουν τα φαινόμενα που σημειώθηκαν χθες έξω από στην Cosco που απεργεί, έκλεισαν την είσοδο των εγκαταστάσεων και δεν επέτρεψαν στους εργαζόμενους να εργαστούν», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «για την ενίσχυση της εργασίας – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 – Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας – Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» στην Ολομέλεια.

Ο υπουργός, απάντησε στην αναφορά του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Αμπατιέλου ότι «χθες η απάντηση στο νομοσχέδιο δόθηκε από τον Πειραιά και τους εργαζόμενους της Cosco, οι οποίοι όλοι απέργησαν και έμεινε κλειστή».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που έρχεται και θα ψηφιστεί αυτό το άρθρο του νομοσχεδίου για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα να πηγαίνετε έξω από τα εργοστάσια και να κλείνετε την είσοδο, παρεμποδίζοντας τους εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν». Οι εργαζόμενοι της Cosco, είπε ο υπουργός «εγγράφως είχαν ενημερώσει την εταιρεία ότι ήθελαν να εργαστούν, γι’ αυτό και θα πληρωθούν» και πρόσθεσε πως «αυτό που κάνετε (σσ το ΠΑΜΕ) χθες στην Cosco είναι ο ορισμός του γιατί χρειάζεται αυτή η διάταξη. Αυτά από μεθαύριο τελείωσαν. Δεν θα κλείνετε την είσοδο δια της βίας εσείς. Τελεία και παύλα. Εάν θέλει κάποιος να απεργήσει θα απεργήσει, εάν θέλει κάποιος να δουλέψει θα δουλέψει, αλλά η τυραννία του ΚΚΕ τελείωσε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αντέτεινε στον υπουργό ότι «αλήθεια, μας λέτε ότι 1.000 εργάτες στην Cosco εμποδίστηκαν να πάνε στην δουλειά τους; Θα μας τρελάνετε; Μπόρεσαν 100 άτομα που ήταν απ’ έξω να σταματήσουν 1.000 εργαζόμενους; Τι προβοκατόρικα είναι αυτά που λέτε; Για ποιο λόγο; Εσείς είστε με την Cosco ή με τους εργάτες; Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι δεν δούλεψε η Cosco. Και δεν δούλεψε γιατί οι εργαζόμενοι εκεί έχουν πείρα» και πρόσθεσε ότι «εάν νομίζετε ότι ξεμπερδεύετε με αυτό το νόμο για την ποινικοποίηση της απεργίας, να διαβάσετε την ιστορία, διότι οι εργάτες όταν συσπειρωθούν δεν μασάνε από τέτοια».

Σχετικά Άρθρα