Μαξίμου: Επιχείρηση “καθαρό πεδίο” ενόψει ΔΕΘ και αυτοδιοικητικών εκλογών

 Μαξίμου: Επιχείρηση “καθαρό πεδίο” ενόψει ΔΕΘ και αυτοδιοικητικών εκλογών

Να κλείσει όλα τα ανοικτά μέτωπα πριν από την ΔΕΘ και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές επιθυμεί η κυβέρνηση. Και το μεγαλύτερο ανοικτό μέτωπο που έχει να διαχειριστεί το Μέγαρο Μαξίμου τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η καταστροφική κακοκαιρία που έπληξε τη Μαγνησία και την Θεσσαλία.

Διότι το συγκεκριμένο θέμα εκτός από τις πρωτοφανής ζημιές που προκάλεσε στις πληγείσες περιοχές δημιούργησε κι εσωτερικές ρωγμές στο υπουργικό συμβούλιο μετά  τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ κορυφαίων υπουργών, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να έχει μπροστά του έναν «καθαρό ορίζοντα» για την κρίσιμη ομιλία του στο Βελλίδειο και την συνέντευξη τύπου που θα ακολουθήσει την Κυριακή. Παράλληλα, γνωρίζει πως οι εσωτερικές διαφωνίες σε επίπεδο υπουργών εύκολα μπορούν να λειτουργήσουν αποσυσπειρωτικά για την παράταξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι «αυτό που απασχολεί στον παρόντα χρόνο τον πρωθυπουργό είναι οι δομές και η λειτουργία τους, και όχι τα πρόσωπα». Το Μέγαρο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν ήθελε λίγες ημέρες πριν την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ να σέρνεται στο δημόσιο διάλογο ζήτημα ευθυνών υπουργών ή να υπάρχουν υπαινιγμοί για αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής σε επίπεδο Περιφέρειας την παραμονή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

  • Κάτι  τέτοιο αφενός θα «θόλωνε» το επιχείρημα της κυβέρνησης πως για τις τεράστιες καταστροφές φταίει η κλιματική αλλαγή, κι αφετέρου θα αποδυνάμωνε το μήνυμα του πρωθυπουργού από το Βελλίδειο. Για αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να «μπούνε τα μαχαίρια στα θηκάρια» από όλες τις μεριές, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι Περιφερειακές εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διασκέδασε τις εντυπώσεις περί ανασχηματισμού και αποχώρηση του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα».

«Δεν ανοίξαμε κανένα σενάριο περί αποπομπής του Κικίλια», απάντησε για τα σενάρια που ήθελαν τον υπουργό ένα βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου «Αν γίνονταν κάθε φορά πραγματικότητα τα σενάρια περί ανασχηματισμού ή πρόωρων εκλογών, θα είχαμε κάθε έξι μήνες ανασχηματισμό ή εκλογές», συμπλήρωσε, για να επαναλάβει ότι «άπαντες αξιολογούμαστε διαρκώς, αλίμονο αν δεν συνέβαινε, δεν υπάρχει κανένα θέμα» τόνισε.

Ταυτόχρονα στήριξε και τον εκλεκτό της ΝΔ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό υποστηρίζοντας πως «δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη στήριξη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη». 

Σχετικά Άρθρα