“Βόμβα” Μαρουσάκη: Έρχονται κι άλλες κακοκαιρίες με άσχημα αποτελέσματα

 “Βόμβα” Μαρουσάκη: Έρχονται κι άλλες κακοκαιρίες με άσχημα αποτελέσματα

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι φονικές πλημμύρες με τα οδυνηρά αποτελέσματα σε Θεσσαλία, Μαγνησία, Σποράδες ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προϊδεάζει και για άλλες ανάλογες κακοκαιρίες το επόμενο διάστημα. «Φέτος το φθινόπωρο αναμένεται ότι θα είναι αρκετά βαρύ για τη χώρα μας» είπε ο μετεωρολόγος και πρόσθεσε:

«Και οι επόμενοι μήνες δεν αποκλείεται να δώσουν ισχυρές κακοκαιρίες. Κι αυτό γιατί έχει ξεκινήσει αρκετά νωρίς μια κάθοδος ψυχρότερων αέριων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη, είναι αρκετά θερμή η Μεσόγειος και άρα είναι αρκετά εύκολο να σχηματιστούν κακοκαιρίες και να δώσουν δυστυχώς άσχημα αποτελέσματα και για τη χώρα μας».

Και τις επόμενες ημέρες το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο. Από την Τετάρτη το μεσημέρι θα αρχίσουν να υποχωρούν οι βοριάδες και δεν φαίνεται κάτι το αξιόλογο για τις επόμενες αρκετές ημέρες. Μάλιστα η θερμοκρασία θα ανέβει από την Πέμπτη και στη συνέχεια σε αρκετές περιοχές, κοντά στους 33 με 35 βαθμούς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σχετικά Άρθρα