Μητσοτάκης/ΔΕΘ: Πολλές μεταρρυθμίσεις, στοχευμένα μέτρα – Πρόβα τζενεράλε η σημερινή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

 Μητσοτάκης/ΔΕΘ: Πολλές μεταρρυθμίσεις, στοχευμένα μέτρα – Πρόβα τζενεράλε η σημερινή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Για ακόμα μια χρονιά ο πρωθυπουργός τήρησε την… παράδοση που θέλει λίγο πριν την ομιλία του στο Βελλίδειο να έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της συμπρωτεύουσας. Σε αυτό το πλαίσιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα την Θεσσαλονίκη όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και με αρμόδιους για μεγάλα έργα που υλοποιούνται στη Μακεδονία. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το φετινό “καλάθι” του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ θα είναι γεμάτο απο μεταρρυθμίσεις και όχι απο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Οι  ανακοινώσεις μέτρων από τον πρωθυπουργό θα είναι στοχευμένες και θα αφορούν κυρίως τα ευάλωτα νοικοκυριά που πλήττονται απο την ακρίβεια και τις συνεχόμενες ανατιμήσεις.

Ήδη χθες, έγινε γνωστό ότι συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο τα μέτρα στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος με το σχετικό κονδύλι για νοικοκυριά και αγρότες να ξεπερνά, συνολικά, τα 21,4 εκατ. ευρώ.

  • “Η πραγματική στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας και των νοικοκυριών που πλήττονται από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης είναι για την κυβέρνηση απόλυτη προτεραιότητα και όχι λόγια του αέρα. Τα νοικοκυριά και όσοι έχουν ανάγκη βρίσκονται στο επίκεντρο της κοινωνικής πολιτικής μας” υπογραμμίζουν κυβερνητικά στελέχη. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, προανήγγειλε ότι το market pass, «θα λειτουργήσει για κάποιο διάστημα ακόμα» αλλά τόνισε πως δεν θα δοθεί σχεδόν τίποτα στη Θεσσαλονίκη για να μην τεθεί σε κίνδυνο η εικόνα της χώρας στις αγορές.

  • «Δώσαμε ένα ποσό που ισοδυναμεί με το μισό οικονομικό μας πρόγραμμα από πλευράς προεκλογικών δεσμεύσεων, με ένα νομοσχέδιο του οποίου το μελάνι δεν έχει στεγνώσει ακόμα, στο τέλος Ιουνίου. Οι ρυθμίσεις αυτού του νόμου πια θα πάρουν σάρκα και οστά -στη μεγάλη τους πλειονότητα- από 1η Ιανουαρίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.   

Απο σήμερα, και μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ το «Καλάθι των Μαθητών». “Έχουμε απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ιδίως οι πιο ευάλωτες οικογένειες και για αυτό αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να τις στηρίζουμε για όσο χρειαστεί” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας πως “με το «Καλάθι των Μαθητών», κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας κάθε οικογένεια να μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα σχολικά είδη σε προσιτές τιμές”.

Σχετικά Άρθρα