“Κλείδωσαν” τα κυβερνητικά μέτρα για τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 “Κλείδωσαν” τα κυβερνητικά μέτρα για τη ΔΕΘ – Τι θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πυρετώδεις ρυθμοί επικρατούν στο Μέγαρο Μαξίμου για την φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στην 87η ΔΕΘ. Οι συσκέψεις του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι σε καθημερινή βάση καθώς η φετινή ΔΕΘ θα σηματοδοτήσει τη νέα τετραετία της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, το οικονομικό επιτελείο του πρωθυπουργού κλείνει τις τελευταίες εκκρεμότητες στο πακέτο των παροχών που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στην ακρίβεια των βασικών αγαθών και των καυσίμων, που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά εντός των δημοσιονομικών ορίων της χώρας. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την επέκταση του Market Pass για άλλους δύο μήνες, δηλαδή ως το τέλος του έτους, την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και την παράλληλη διεύρυνση των δικαιούχων, τη νέα χορήγηση επιταγής ακριβείας, το νέο επίδομα στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, το νέο σύστημα για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ειδικές κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών.

  • Ειδικότερα, όσον αφορά τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης ότι στηρίζει και ανακουφίζει τα πληττόμενα νοικοκυριά και επιχειρήσεις”. Μάλιστα, προαναγγέλουν πως σύντομα το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα κάνει σχετικές ανακοινώσεις για το θέμα αυτό. 

Όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης «είναι δεδομένο ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος της ομιλίας του Πρωθυπουργού, ως είθισται, δεδομένων και των συνθηκών των πολλών εισαγόμενων κρίσεων είναι αφιερωμένο στην οικονομία και κυρίως στην αύξηση άμεση ή έμμεση του εισοδήματος των πολιτών».

  • Πρόσθεσε μάλιστα πως η κυβέρνηση σταδιακά στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα έχει νομοθετήσει για την αύξηση του εισοδήματος. «Αυτός είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος και πιο σταθερός τρόπος να αντιμετωπιστεί και η ακρίβεια, γιατί τα μέτρα αυτά μένουν ακόμα και όταν οι κρίσεις φεύγουν» υπογράμμισε.

Παράλληλα, υψηλόβαθμα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες στοχευμένες περιοδείες με θεματικές εκδηλώσεις σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Από την Πειραιώς προετοιμάζουν τρεις μεγάλες εκδηλώσεις μέχρι τα εγκαίνια της Έκθεσης, με επίκεντρο την υγεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πρωτογενή τομέα.


Σχετικά Άρθρα