Σμύρνη: Έκαναν πάρτι με ηλεκτρονική μουσική σε Ορθόδοξη Εκκλησία

 Σμύρνη: Έκαναν πάρτι με ηλεκτρονική μουσική σε Ορθόδοξη Εκκλησία

Ο Δήμος Σμύρνης στην Τουρκία επέτρεψε να διοργανωθεί πάρτι με ηλεκτρονική μουσική μέσα σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης, η οποία στο παρελθόν είχε παραχωρηθεί στην Μητρόπολη Σμύρνης για λειτουργίες. Έντονες οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινότητας.

Το πάρτι του Δήμου Σμύρνης έγινε μέσα στον ιστορικό Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου της τουρκικής πόλης χθες (7.7.2023) το βράδυ. Η εκδήλωση έγινε από εταιρεία μέσα στην ελληνική εκκλησία υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Σμύρνης, που έδωσε την άδεια για το πάρτι.

Το εξοργιστικό είναι ότι ο Δήμος Σμύρνης συγκαταλέγει την ελληνική εκκλησία της πόλης της Τουρκίας στα «Πολιτιστικά Κέντρα», στο οποία θεωρεί ότι μπορούν να διοργανώνονται και πάρτι.

Οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινότητας της Σμύρνης

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της πόλης της Τουρκίας, Γιώργος Θεοδωρίδης, μίλησε στην εφημερίδα Sabah για το πάρτι στην ελληνική εκκλησία και ανέφερε:

“Θέλουμε να μοιραστούμε την απερίγραπτη θλίψη μας. Ζούμε μαζί σε αυτήν την αρχαία πόλη για εκατοντάδες χρόνια. Είχαμε αμοιβαία λάθη, αμοιβαία δικαιώματα. Δεν μπορούμε να βρούμε λόγια για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας. Πιστεύουμε ότι θα μας καταλάβετε ακόμα κι αν δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Επειδή αυτό που βιώνουμε σήμερα δεν διαφέρει από τις διάφορες κακοποιήσεις που υπέστησαν μέλη διαφόρων θρησκειών κατά τη διάρκεια της ιστορίας”.

Σχετικά Άρθρα