Σκάει “βόμβα” με Πνευματικό στη ΝΔ

 Σκάει “βόμβα” με Πνευματικό στη ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία είχαν ξεκαθαρίσει ότι ο κ. Σπύρος Πνευματικός αν εκλεγεί θα παραδώσει την έδρα του και θα την πάρει ο επόμενος υποψήφιος, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις που είχε κάνει περί κόστους – οφέλους για τους καρκινοπαθείς λέγοντας ουσιαστικά ότι πρέπει να γίνεται διαλογή ασθενών.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε σεισμό στη ΝΔ καθώς τα υπόλοιπα κόμματα την κατηγόρησαν για κρυφή ατζέντα στην υγεία ενώ και οι ίδιες οι δηλώσεις ενός πολιτικού, και μάλιστα γιατρού, έδειχναν αναλγησία. Ετσι, ο κ. Πνευματικός αναγκάστηκε να αποσυρθεί ζητώντας συγγνώμη για όσα είχε πει.

Πολλοί πίστεψαν ότι η ΝΔ, που τον Μάιο έβγαλε δύο βουλευτές (τον κ. Ζεμπίλη και τον κ. Κεδίκογλου), δεν θα έβγαζε και τρίτο, που ήταν ο κ. Πνευματικός.

Ωστόσο η ΝΔ έβγαλε και τρίτο βουλευτή στις εκλογές της Κυριακής και ο κ. Πνευματικός παίρνει τη θέση. Τώρα, λοιπόν, πρέπει να παραδώσει την έδρα του και να μην ορκιστεί με την υπόλοιπη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Τη θέση του, κανονικά, παίρνει η κ. Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη.

Ωστόσο, φήμες στην Εύβοια λένε ότι ο κ. Πνευματικός ενδεχομένως να μην παραχωρήσει την έδρα του, να μην τηρήσει τη συμφωνία που φέρεται να έχει κάνει με το κόμμα. Οι ίδιες φήμες λένε ότι θα μπορούσε να ανεξαρτητοποιηθεί, αλλά να στηρίζει τη ΝΔ στα νομοσχέδια που φέρνει στη Βουλή και… ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

Κάποιες πληροφορίες από την Εύβοια αναφέρουν ότι ο ίδιος ο εκλεγείς βουλευτής λέει ότι μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί τώρα και αργότερα, όταν θα ξεχαστεί το θέμα να επιστρέψει στην Κ.Ο. της ΝΔ.

Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, όταν επιβεβαιώθηκε η τρίτη έδρα για τη ΝΔ, στελέχη που πρόσκεινται στον Σπύρο Πνευματικό, κερνούσαν… γλυκά και πανηγύριζαν, σαν να ήταν σίγουροι ότι ο γιατρός θα κρατούσε τη βουλευτική έδρα και δεν θα αποχωρούσε.

Σχετικά Άρθρα