MEGA DEAL: Η IDEAL Holdings εξαγόρασε τα Attica stores

 MEGA DEAL: Η IDEAL Holdings εξαγόρασε τα Attica stores

Η IDEAL Holdings προχώρησε στην ηχηρή εξαγορά, με την απόκτηση τoυ 100% των μετοχών των Πολυκαταστημάτων Άττικα. Το τίμημα για την εξαγορά των Attica stores φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ. H εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών, με επικεφαλής τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο λιανικό εμπόριο.

Η «IDEAL HOLDINGS Α.Ε.» (“IDEAL”) ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 20 Ιουνίου 2023 υπεγράφη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών (Share Purchase Agreement), μέσω της οποίας η IDEAL συμφώνησε να εξαγοράσει, αντί συνολικού τιμήματος € 100.000.000 το 100% των μετοχών της Κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία KT Golden Retail Venture LTD («ΚΤ»), η οποία συμμετέχει με ποσοστό 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας «ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (εφεξής: “attica”).

Η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει με Ίδια Κεφάλαια ποσού € 35 εκατ. και τραπεζικό δανεισμό ποσού € 65 εκατ. με έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου. Στο πλαίσιο της συναλλαγής και ως προϋπόθεση ολοκλήρωσης της εξαγοράς, συμφωνήθηκε όπως οι έμμεσοι/απώτεροι μέτοχοι και ελέγχοντες της εταιρείας ΚΤ, όπως συμμετάσχουν σε: (α) αγορά των 592.000 ιδίων μετοχών που κατέχει η IDEAL στην τιμή των € 4,15 ανά μετοχή και (β) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της IDEAL με καταβολή μετρητών και με έκδοση 7.869.000 νέων κοινών ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,40 και με τιμή διάθεσης € 4,15 ανά μετοχή, που θα πραγματοποιήσει η IDEAL, υπέρ αυτών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της, ώστε να καταστούν μέτοχοι της IDEAL με ποσοστό που θα ανέρχεται περίπου στο 17,63% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου μετά την ανωτέρω αύξηση.

Για τη λήψη της σχετικής απόφασης το Διοικητικό Συμβούλιο της IDEAL συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων για τις 20 Ιουλίου 2023. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε συνήθεις όρους και εγκρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκρίσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της IDEAL και της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάχρηση αγοράς. Επιπλέον η IDEAL, έχει προβεί σε σύνταξη Πληροφοριακού Σημειώματος, για τους σκοπούς της εξαγοράς, το οποίο θα δημοσιευτεί με την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του Χ.Α. και της Εταιρείας και το επενδυτικό κοινό θα ενημερωθεί με νεότερη ανακοίνωση της Εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα