Μαν. Γιουνάιτεντ: Φούντωσαν τα σενάρια για εξαγορά από την Apple έναντι 5,8 δις λιρών

 Μαν. Γιουνάιτεντ: Φούντωσαν τα σενάρια για εξαγορά από την Apple έναντι 5,8 δις λιρών

Πωλητήριο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν βάλει οι ιδιοκτήτες της, η οικογένεια Γκλέιζερ, με τους ενδιαφερόμενους να προσεγγίζουν τους ισχυρούς άνδρες προκειμένου να διαπραγματευτούν την αγορά της, με τον CEO της Apple Τιμ Κουκ να είναι ένας εξ’ αυτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Star ο διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού κολοσσού έδειξε την πρόθεσή του να καταβάλει το ποσό των 5,8 δισ. λιρών προκειμένου να αγοράσει τις μετοχές των «κόκκινων διαβόλων».

Αναλυτικότερα, η Daily Star ανέφερε πως «O Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ επιθυμεί να εξετάσει τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να προσφέρει η ιδιοκτησία της ομάδας, συζητώντας παράλληλα με τις τράπεζες που έχουν οριστεί για την επίβλεψη της πώλησης, στις οποίες περιλαμβάνεται το The Raine Group».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο με ετήσια έσοδα σχεδόν 326 δισεκατομμύρια λίρες, ενώ η εκτιμώμενη αξία της από αυτόν τον μήνα ορίστηκε περίπου στα 2 τρισεκατομμύρια λίρες. Έτσι σε περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα γίνει ο πλουσιότερος σύλλογος του πλανήτη.

Η οικογένεια Γκλέιζερ έχει στην ιδιοκτησία της την ομάδα του American Football, Tampa Bay Buccaneers, όμως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς στην Αγγλία καθώς οι αποφάσεις που πήραν αναφορικά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσαρέστησαν τους εκατομμύρια πιστούς φιλάθλους της ομάδας. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα που κυριαρχούσε στο βρετανικό και Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει να κατακτήσει οποιονδήποτε τίτλο από το 2017, ενώ το τελευταίο της πρωτάθλημα είναι αυτό του 2012–13.

Τα «παράπονα» των φίλαθλων πήραν… επίσημη μορφή όταν πριν από μερικές εβδομάδες ο Manchester United Supporters Trust απέστειλε ανοιχτή επιστολή στους Γκλέιζερς γράφοντας: «Τα τελευταία 17 χρόνια χαρακτηρίστηκαν από χρέη και παρακμή εντός και εκτός γηπέδου. Η συντριπτική πλειονότητα των οπαδών του συλλόγου θα συμφωνήσει με το συμπέρασμα στο οποίο φαίνεται ότι καταλήξατε. Ήρθε η ώρα για αλλαγή. Έχετε βγάλει τεράστια ποσά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, χωρίς να έχετε επενδύσει ούτε μια λίρα».

https://twitter.com/GoalNews/status/1595779986874662913

Σχετικά Άρθρα