Για “Τούρκους της Δυτικής Θράκης” είχε μιλήσει (προεκλογικά) ο υποψήφιος της Ν.Δ Μουσταφά Κατραντζή- Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

 Για “Τούρκους της Δυτικής Θράκης” είχε μιλήσει (προεκλογικά) ο υποψήφιος της Ν.Δ Μουσταφά Κατραντζή- Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “δημοκρατία”, ο υποψήφιος με τη Ν.Δ στην Ροδόπη Μουσταφά Κατραντζή είχε μιλήσει πριν τις εκλογές της 21ης Μαϊου σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης για “Τούρκους της Δυτικής Θράκης”. Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανακοίνωσή του ότι η Ν.Δ γνώριζε προφανώς αυτές τις απόψεις, ωστόσο τον διατήρησε στα ψηφοδέλτιά της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «GUNDEM» και σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα της μειονότητας, ο Μουσταφά Κατραντζή απαντάει επί λέξει: «Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό. Αυτό είναι σίγουρο».

«Η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Έλληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα και την καταστροφική διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του» σχολίασε καυστικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, με αφορμή το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας». «Ο κ. Μητσοτάκης μας έστειλε ένα μήνυμα για το πώς θα κυβερνήσει αύριο» υπογράμμισε. 

Συγκεκριμένα είπε:

Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουμε σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν προβλήματα που περίμεναν λύση εδώ και καιρό. Αυτό το μέρος είναι σίγουρο. Νομίζω ότι η πρόσφατη μετανάστευση για οικονομικούς λόγους έχει γίνει μια πληγή που αιμορραγεί. Φυσικά και τα προβλήματά μας στην εκπαίδευση είναι μια πληγή που αιμορραγεί. Πρώτα απ ‘όλα, η μειονοτική κοινότητα πρέπει να κρατήσει αυτά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Αυτά πρέπει να διατηρούνται στην ημερήσια διάταξη χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους. Όχι μόνο τοπικά. Αυτά να τα πουν στην Αθήνα. Η κατάσταση που ζούμε στην περιοχή πρέπει να μεταφερθεί πολύ ξεκάθαρα και ξεκάθαρα στην κυβέρνηση. Φυσικά, ελπίζω ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν. Αν δεν έχουμε ελπίδες, δεν θα το κάναμε αυτό. Πρέπει να εξηγήσουμε πολύ καλά τα προβλήματά μας στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Θα πρέπει να το εξηγήσουμε μαζί με τις προτάσεις λύσης. Δεν πρέπει να αρκεστούμε στην απλή περιγραφή του προβλήματος. Αν εκλεγώ βουλευτής πιστεύω ότι θα το κάνω πολύ εύκολα.

Ερωτάται, μάλιστα, διαρκώς από την εφημερίδα για την “τουρκική μειονότητα” και δεν προβαίνει σε κάποια διόρθωση.

Ολόκληρη η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ κ. Κατραντζή σε τουρκική εφημερίδα, όπου αναφερόμενος στη Μουσουλμανική μειονότητα μιλά για Τούρκους της Δυτικής Θράκης, αποδεικνύει την απύθμενη υποκρισία της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης προφανώς και γνώριζε αυτές τις δηλώσεις όταν αποφάσιζε να εντάξει για δεύτερη φορά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ τον κ. Κατραντζή.

Καμιά κόκκινη εθνική γραμμή που δήθεν παραβιάστηκε από υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν είναι στις έγνοιες του κ. Μητσοτάκη.

Η μόνη του έγνοια είναι να εκφοβίσει Έλληνες πολίτες για λίγες χιλιάδες ψήφους και να αποφευχθεί η ουσιαστική συζήτηση για το οικονομικό του πρόγραμμα και την καταστροφική διαχείριση του εθνικού συστήματος υγείας από την κυβέρνηση του.

Ο κ. Μητσοτάκης μας έστειλε ένα μήνυμα για το πώς θα κυβερνήσει αύριο. 

Έχουμε ευθύνη και δημοκρατικό καθήκον αυτό το μήνυμα του φόβου να μην κυριαρχήσει στις 25 Ιουνίου».​

Σχετικά Άρθρα