Μητσοτάκης στο Ωραιόκαστρο: “Στοίχημα η Β’ Θεσσαλονίκης – “Όχι” σε ανύπαρκτα κόμματα”

 Μητσοτάκης στο Ωραιόκαστρο: “Στοίχημα η Β’ Θεσσαλονίκης – “Όχι” σε ανύπαρκτα κόμματα”

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το Ωραιόκαστρο και μίλησε σε συγκεντρωμένους πολίτες.

«Στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, που αποτελούσε και αποτελεί παραδοσιακά ένα ισχυρό κάστρο της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να βάλουμε ένα στοίχημα, ότι μπορούμε να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας και μπορούμε να συμπιέσουμε κόμματα και κομματίδια, τα οποία ξαφνικά βγήκαν στον αφρό, χωρίς να λένε απολύτως τίποτα, επικαλούμενα μόνο το συναίσθημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Πρέπει να σας πω ότι, κοιτάζοντας και εδώ λίγο τα εκλογικά αποτελέσματα στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, προφανώς και είμαστε ικανοποιημένοι από τα ποσοστά μας. Δεν διέφυγε όμως της προσοχής μου, το γεγονός ότι διάφορα κόμματα και κομματίδια στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, συγκέντρωσαν αρκετά υψηλά ποσοστά.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι πιστεύουν ότι υπάρχουν κόμματα -ειδικά μικρά κόμματα, ανύπαρκτα κόμματα τα οποία δεν τα γνωρίζουμε- τα οποία μπορούν να εκφράσουν αυτά αυθεντικά το θρησκευτικό συναίσθημα. Θέλω να τους πω ότι η πίστη δεν φυλακίζεται στα όρια κάποιων μικρών κομμάτων. Η πίστη και η ορθοδοξία ενώνει, δεν διχάζει. «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι, οι οποίοι θέλουν να δοξάζονται κρυπτόμενοι, στην άκρη αυτές τις λογικές ότι δήθεν αυτοί εκφράζουν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία και κάποιοι άλλοι είμαστε λιγότερο ορθόδοξοι ή λιγότεροι πιστοί απ’ αυτούς. Δε νομίζω ότι τα επιχειρήματα αυτά μπορούν να στέκουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία του 2023.

Θέλω επίσης να απευθυνθώ και σε αυτούς, οι οποίοι με πολύ μεγάλη ευκολία μιλούν για πατριωτισμό, για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και να τους ζητήσω να αναλογιστούν, ποια κυβέρνηση ήταν αυτή η οποία, εν μέσω πολύ μεγάλων δυσκολιών κατάφερε και κράτησε σταθερό το σκάφος της χώρας και έκανε σήμερα την Ελλάδα πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019. Διότι εγώ, όταν το 2019 είχα έρθει και σας είχα μιλήσει πάλι εδώ στη Θεσσαλονίκη, σας είχα πει ότι μια από τις τρεις κεντρικές μου δεσμεύσεις είναι μια ασφαλής και ισχυρή Ελλάδα. Και για να δούμε, τηρήσαμε αυτή μας τη δέσμευση; Επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, με τέτοιο τρόπο ώστε ουσιαστικά έχουμε ανατρέψει την ισορροπία των δυνάμεων στο Αιγαίο μέσα σε μια τετραετία”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

“Μπορούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας. Θα αυξήσουμε τα ποσοστά μας στη Β΄ Θεσσαλονίκης και θα ξαναβρεθούμε εδώ στο Ωραιόκαστρο να γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας για μία ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση και να πάμε μπροστά, για να μπορούμε να γράψουμε εμείς τη δική μας ιστορία. Κυρίως αυτή η γενιά, γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε, να γράφει τη δική της ιστορία. Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με μία σταθερή κυβέρνηση για την Ελλάδα. Μπροστά, μόνο μπροστά και μόνο ψηλά. Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά την 25η Ιουνίου”, κατέληξε η ομιλία του.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ προσφώνησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, ενώ πριν από την ομιλία ο κύριος Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο του Ωραιοκάστρου και αντάλλαξε χειραψίες με καταστηματάρχες και περαστικούς.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να συνδυάσει την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη με μια ποδηλατική διαδρομή. Νωρίτερα, πήγε για ποδήλατο στον Χορτιάτη με τον Πρωταθλητή Ελλάδας, Δημήτρη Αντωνιάδη. 

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Κιλκίς και αργότερα και τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. 

Στις 19:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στην Κατερίνη, στην πλατεία Ελευθερίας.

Σχετικά Άρθρα