Live H ορκωμοσία του Ερντογάν

 Live  H ορκωμοσία του Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορκίζεται στην Άγκυρα, αυτή τη στιγμή, νέος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας μετά την επανεκλογή του, στις 28 Μαΐου, στο ύπατο αξίωμα της χώρας για άλλα πέντε χρόνια.

Το πρόγραμμα της ορκωμοσίας

Στις 15:00 αρχίζει η ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την προεδρική εντολή θα του παρουσιάσει ο προσωρινός Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Μετά την ορκωμοσία στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί το Ανίτκαμπιρ, στις 16:00, θα καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ, δηλαδή του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, και θα υπογράψει το σχετικό βιβλίο τιμών.

Στη συνέχεια, στις 17:00, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Προεδρικό Συγκρότημα, συνοδευόμενος από έφιππους στρατιώτες, όπως έκανε το 2018. Θα ηχήσουν 101 πυροβολισμοί όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισέλθει στο συγκρότημα με τη μονάδα ιππικού του.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να γίνει γνωστό το βράδυ.

Ποιοι ξένοι ηγέτες παρευρίσκονται στην ορκωμοσία

Τουλάχιστον 21 αρχηγοί κρατών παρίσταται στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία συμμετέχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι από 78 χώρες.

Αυτοί είναι ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ο Πρόεδρος της Γκαμπόν Αλί Μπόνγκο Οντιμπά, ο Πρόεδρος της Γουινέας Μπισάου Ουμάτο Σισόκο Εμπάλο, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Γιάκοφ Μιλάτοβιτς, ο Πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ Τοκάγιεφ, ο Πρόεδρος του Κιργιστάν Σαντίρ Καπάροφ, ο Πρόεδρος του Κονγκό Ντενί Σασού Νγκουέσσο, η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι, ο ηγέτης των Τουρκοκύπριων Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντάροφσκι, ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σεβκέτ Μιρζιγιόγιεφ, ο Πρόεδρος της Ρουάντα Πολ Καγκάμε, ο Πρόεδρος της Σενεγάλης Μάκι Σαλ, ο Πρόεδρος της Σομαλίας Χασάν Σέιχ Μαχμούντ, ο Πρόεδρος του Τόγκο Φορ Γκνασινγκμπέ, ο Πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Σερντάρ Μπερντιμουχαμέντοφ, ο Πρόεδρος του Μπαγκλαντές Μοχάμεντ Σαχάμπουντιν, και ο Πρόεδρος της Γουινέας Μαμαντί Ντουμπουγιά.

Σχετικά Άρθρα