Τουρκία: Διαλύεται η συμμαχία στην αντιπολίτευση μετά την ήττα του Κιλιτσντάρογλου

 Τουρκία: Διαλύεται η συμμαχία στην αντιπολίτευση μετά την ήττα του Κιλιτσντάρογλου

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων DEVA, Gelecek, Saadet και Δημοκρατικό Κόμμα που συμμετείχαν στις εκλογές από τις λίστες του κόμματός του και τους είπε: «Οι βουλευτές σας που μπήκαν στο Κοινοβούλιο από τις λίστες μας μπορούν να επιστρέψουν στα κόμματά τους. Σας ευχαριστώ».

Αυτή ήταν η πρώτη κίνηση που έδειξε το τέλος της εκλογικής συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του Καλού Κόμματος (του οποίου επικεφαλής είναι η Μεράλ Ακσενέρ) Μπαχαντίρ Ερντέμ δήλωσε έπειτα από τη συνεδρία του κόμματος: «Η εκλογική συμμαχία έληξε με το τέλος των εκλογών. Αυτή η συμμαχία ήταν μια συμμαχία, μια ένωση δυνάμεων, για να εκλεγεί ο υποψήφιος πρόεδρος, ο κ. Κιλιτσντάρογλου. Τα πολιτικά κόμματα είναι φυσικά αντίπαλοι μεταξύ τους και συνεχίζουν τον δρόμο τους. Κάνουν πολιτική για να υπηρετήσουν το έθνος με το προσωπικό και τα δικά τους προγράμματα. Από σήμερα δεν μπορεί να αναμένεται εκλογική συμμαχία. Η συνέχιση αυτής της συμμαχίας δεν είναι επίσης μια πολιτικά ορθή προσέγγιση».

Στέλεχος επίσης του Καλού Κόμματος είπε: «Δεν υπάρχει θέμα συνεργασίας με τη συμμαχία του Έθνους αυτή τη στιγμή. Αν απαιτηθεί συνεργασία στις δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν σε 10 μήνες, τότε μπορεί να συζητηθεί. Είμαστε όμως ξεχωριστό κόμμα. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας ως κόμμα».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα