Κιλιτσντάρογλου: Απέλυσε όλους τους συμβούλους και τους επικεφαλής του CHP

 Κιλιτσντάρογλου: Απέλυσε όλους τους συμβούλους και τους επικεφαλής του CHP

Ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χώρισε τους δρόμους του με τους συμβούλους και τους επικεφαλής συμβούλους που είχε διορίσει πριν από τις 4 Ιουνίου 2023. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα ανακοίνωσε ότι τα καθήκοντα όλων των προσώπων που διορίστηκαν από τον πρόεδρο του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ως σύμβουλοι και επικεφαλής σύμβουλοι πριν από τις 4 Ιουνίου 2023 τερματίστηκαν από τις 14 Ιουνίου 2023.

Ο ακριβής αριθμός των συμβούλων, ο οποίος δεν είναι γνωστός αλλά λέγεται ότι ξεπερνά τους σαράντα, θα συνεχίσει να υπηρετεί σε διάφορες θέσεις και θα γίνουν νέοι διορισμοί για την αντικατάστασή τους.

Στο CHP, συνεχίζονται οι δηλώσεις επιφανών στελεχών του κόμματος και το αίτημα για ανανέωση που ανεβαίνει από τη βάση γιγαντώνεται, όμως σύμφωνα με στελέχη του CHP, μια αλλαγή χωρίς τον Κιλιτσντάρογλου στην εξίσωση δεν είναι δυνατή.

Η δήλωση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CHP, Ουζγκιούρ Οζέλ, περί «αλλαγής» έχει επίσης προκαλέσει ευρεία απήχηση στα στελέχη και τους υποστηρικτές του κόμματος. Στο κόμμα, όπου ο Οζέλ θεωρείται υποψήφιος για την προεδρία, ένα άλλο όνομα που αναφέρεται συχνότερα για την προεδρία του CHP είναι του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με στελέχη του CHP, πρέπει να υπάρξει αλλαγή με τη συναίνεση του Κιλιτσντάρογλου, καθώς δεν αναμένουν αλλαγή σε προεδρικό επίπεδο εντός του κόμματος μέχρι τις τοπικές εκλογές.

«Ακόμη και αν υπάρξει συνέδριο πριν από τις τοπικές εκλογές, ο Κιλιτσντάρογλου θα κερδίσει. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν υπογραφές. Δεν έχει σημασία ποιος είναι, δεν μπορούν να συλλέξουν υπογραφές» τόνισε στέλεχος του CHP, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ηγέτης του κόμματος παραμένει ισχυρός.

Σχετικά Άρθρα