“Επιχείρηση Νατσιός” από τη Ν.Δ- Έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα από Μητσοτάκη και κορυφαία στελέχη για να αποκλειστεί η “Νίκη”- Προπύργιο το Άγιο Όρος- Γιατί κινδυνεύει η αυτοδυναμία

 “Επιχείρηση Νατσιός” από τη Ν.Δ- Έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα από Μητσοτάκη και κορυφαία στελέχη για να αποκλειστεί η “Νίκη”- Προπύργιο το Άγιο Όρος- Γιατί κινδυνεύει η αυτοδυναμία

Το κόμμα “Νίκη” του δασκάλου Δημήτρη Νατσιού ανιχνεύθηκε πρώτη φορά στις δημοσκοπήσεις περίπου ένα μήνα πριν τις εκλογές της 21ης Μαϊου. Τότε, σε ορισμένες από αυτές, κατεγράφη με ποσοστό 1%, ωστόσο αν και αρκετοί απόρησαν δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από το εκλογικό επιτελείο της Ν.Δ. Κάποιοι μάλιστα στην Πειραιώς έλεγαν πως η εμφάνισή του ίσως συνδράμει στην συσπείρωση ακροδεξιών ψήφων στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στην πλαγιοκόπηση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, και τούτων δοθέντων αξιολογήθηκε πως δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς ουδείς εκτιμούσε πως μπορεί να πιάσει το όριο του 3%.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ωστόσο, άφηνε να εννοηθεί πως υπήρχε έμμεση πριμοδότηση του συγκεκριμένου κόμματος, με την ανοχή -ή ακόμα και συνδρομή- της Ν.Δ, με στόχο τον ίδιο, και σε συνομιλίες του έλεγε πως κάποιοι μητροπολίτες, κυρίως ένα μπλοκ μοναστηριών του Αγίου Όρους που πρωταγωνίστησαν στον αντιεμβολιαστικό αγώνα κατά την περίοδο της πανδημίας, ενίσχυαν τον Δημήτρη Νατσιό. Πηγές αναφέρουν, μάλιστα, πως έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που περιλαμβάνουν ακόμα και sms θρησκευτικών οργανώσεων, παραεκκλησιαστικών κύκλων, αλλά και μητροπολιτών προς τους πιστούς με υπόδειξη να ψηφιστεί το συγκεκριμένο κόμμα.

Με τη Ν.Δ πιά να έχει αγκαλιάσει την αυτοδυναμία και να πρέπει μόνο να διατηρήσει το 40,7% της πρώτης κάλπης, στο εκλογικό επιτελείο της Πειραιώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο το 2,96% της “Νίκης” να αυξηθεί κι έτσι το κόμμα να εκπροσωπηθεί στη νέα Βουλή. Εάν, δε, αυξηθεί κατά μερικές χιλιάδες ψήφους και η “Πλεύση Ελευθερίας” της Ζωής Κωνσταντοπούλου (με “αντισυστημικές” ψήφους ή μετακινήσεις από το Mera25, τα μικρά κόμματα που κατέγραψαν κάτω από 1% (π.χ το ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη), ή ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ), η επόμενη Βουλή ίσως είναι επτακομματική.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως με επτά κόμματα στη Βουλή το όριο αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος είναι το 39,3% (εάν εισέλθει και το Μερα25 που έλαβε 2,4% ανεβαίνει στο 40%), γεγονός που δημιουργεί μία ζώνη κινδύνου για τη Ν.Δ. Στην περίπτωση, βεβαίως, που για μια σειρά λόγους δει το ποσοστό της να μειώνεται λίγο. Δηλαδή, εάν η Ν.Δ χάσει περίπου μία μονάδα και στη Βουλή βρεθούν επτά κόμματα κινδυνεύει είτε να χάσει την άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είτε να έχει αυτοδυναμία 151 βουλευτών. Εξέλιξη που προφανώς ανησυχεί ιδιαίτερα την Πειραιώς διότι, παρά την καταβύθιση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική μετεκλογική αρχιτεκτονική.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δοθεί έμφαση στις εκλογικές περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης (όπου η “Νίκη” συγκέντρωσε κοντά στο 5%), το Κιλκίς, την Πιερία, την Πέλλα, τις Σέρρες και αλλού, περιοχές, δηλαδή, που το κόμμα Νατσιού συγεντρώνει πολύ υψηλές επιδόσεις (7-8%), ενώ παράλληλα και η Ελληνική Λύση κρατά υψηλά ποσοστά. Τις τελευταίες ώρες λέγεται πως μεταξύ άλλων σχεδιάζεται επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος προκειμένου να πεισθούν τα μοναστήρια που στηρίζουν τη “Νίκη” να μεταβάλλουν άποψη, ενώ πραγματοποιούνται κινήσεις και προς μετριοπαθείες μητροπολίτες (Λαρίσης, Αλεξανδρουπόλεως κ.ά) να καταγγείλουν την “εργαλειοποίηση της πίστης” που είναι το μεγάλο όπλο του Δημήτρη Νατσιού. Ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωθηκε σχετικά για να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι διατελέσαντες διοικητές του Αγίου Όρους, εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος (πατέρας της πρώην βουλεύτριας της Ν.Δ Γεωργίας Μαρτίνου), και ο επιχειρηματίας (αλευρόμυλοι) Κώστας Λούλης έχουν αναλάβει δράση στη μοναστική πολιτεία για να σπάσουν το μπλοκ των υποστηρικτών της “Νίκης”.

Ποιός είναι ο Δημήτρης Νατσιός

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του που συνοδεύει τις θέσεις του κόμματος, ο Δημήτρης Ἰω. Νατσιός γεννήθηκε τό 1965 στό Μοσχοχώρι Πιερίας. Εἶναι γόνος πολύτεκνης οἰκογένειας καί ὑπηρέτησε τή στρατιωτική του θητεία ὡς ἔφεδρος ἀξιωματικός. Εἶναι ἔγγαμος καί πατέρας τριῶν παιδιῶν. Ἔχει πτυχίο ἀπό τήν Παιδαγωγική Ἀκαδημία Θεσσαλονίκης καί ἀπό τή Θεολογική Σχολή τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διακονεῖ τήν Παιδεία ἐδῶ καί 30 χρόνια ὡς μάχιμος δάσκαλος, σέ σχολεῖα τῶν Κυκλάδων καί τοῦ Κιλκίς.

Ἀνελλιπῶς, ἐδῶ καί 25 χρόνια, γράφει ἄρθρα σέ ἐφημερίδες τοῦ Κιλκίς, τῆς Κατερίνης καί σέ διάφορα πανελλαδικά περιοδικά, τοῦ ἔντυπου καί ἡλεκτρονικοῦ τύπου. Ἔχει ἐκδώσει 12 βιβλία, πού πραγματεύονται κυρίως θέματα τῆς Παιδείας. Ἐπί μία δωδεκαετία παρουσίαζε καί εἲχε τήν ἐπιμέλεια τῆς ἐκπομπῆς «Γράμματα Σπουδάματα» στούς τηλεοπτικούς σταθμούς «4Ε» καί «Δίον τηλεόραση».

Και επισημαίνει: Μέ ἀσίγαστη φλόγα καί ἂδολη ἀγάπη γιά τά τιμαλφῆ τοῦ Γένους μάς καί τό μέλλον τῶν παιδιῶν μας, ἒχει ὀργώσει κάθε γωνιά τῆς Ἑλλάδας μέ περισσότερες από 350 ὁμιλίες, ἀγγίζοντας καί ἀφυπνίζοντας πολλές ψυχές σέ θέματα Πίστεως καί Πατρίδος. Ἀγωνίζεται μέ σθένος κατά τῶν ἐπικίνδυνων σχολικῶν βιβλίων Γλώσσας, Ἱστορίας καί Θρησκευτικῶν, ὅπως καί τῆς σεξουαλικῆς δῆθεν διαπαιδαγώγησης. Τό 2006, μάλιστα, ἔγραψε τό πρῶτο κείμενο πανελλαδικῶς, μέ τό ὁποίο ἀποκάλυπτε τίς ἀθλιότητες τοῦ βιβλίου Ἱστορίας τῆς Στ’ Δημοτικοῦ, τῆς Ρεπούση.

Τό 2019 δέχθηκε τήν εἰσήγηση, ἀπό προσωπικότητες μέ ἀγάπη γιά τήν Ὀρθόδοξη Πατρίδα μας, νά διακονήσει, ἀπό τήν θέση τοῦ ἱδρυτικοῦ Προέδρου τῆς ΝΙΚΗΣ, ἓνα ἐξαιρετικά δύσκολο ἒργο: νά ἐμπνεύσει, συνενώσει καί συστρατεύσει κάθε ζωντανή, σοβαρή, ἒντιμη καί ἀνιδιοτελῆ συνείδηση, σέ ἓναν ἱερό ἀγῶνα νά ξαναχτίσουμε ἀπό νέα πολιτικά θεμέλια τήν Πατρίδα μας.

Το κόμμα ιδρύθηκε στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία κατήγγειλε ως “προδοσία”, παραμονές των εκλογών του 2019 αλλά δεν πρόλαβε να κατέλθει στις εκλογές του Ιουλίου. Έκτοτε δημιουργεί ερίσματα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα με προπύργια την Πιερία (τόπος καταγωγής), το Κιλκίς (όπου εργάστηκε πολλά χρόνια), και, φυσικά, την Θεσσαλονίκη. Το τρίπτυχο “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” είναι στην προμετωπίδα του κόμματος, με αιχμές τον αγώνα κατά των εμβολίων (ισχυρίζεται πως λειτουργούν σαν…μαγνήτες!), των αμβλώσεων, αλλά και υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για ένα κόμμα με ακροδεξιό και ομοφοβικό λόγο, βγαλμένο μέσα από σκοτεινά υπόγεια παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, μοναστηριών, παραθρησκευτικών «κινημάτων» κατά των αμβλώσεων, του εμβολίου και των μέτρων για τον κοροναϊό.

Αντιεπιστημονικές αναφορές που προκαλούν απορία αλλά και επίκληση του Χριστού ως του μοναδικού… ηγέτη τους.
Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις που στόχο είχαν είτε τις… ηλεκτρονικές ταυτότητες του διαβόλου είτε το «μπόλι» (όπως το λένε και οι ίδιοι) κατά του κοροναϊού.

Απόψεις που θυμίζουν σε πολλά τον ελληνοχριστιανικό κόσμο που θέλησαν να φτιάξουν οι Χουντικοί το 1967.

Καταγγελτικός λόγος κατά του πολιτικού συστήματος και των διεφθαρμένων πολιτικών που ταιριάζει πολύ με την ιδεολογία των Χρυσαυγιτών.

Σχετικά Άρθρα