Εκλογές Τουρκία: Στήριξη του Σινάν Ογάν στον Ερντογάν – Δεν μας έπεισε ο Κιλιτσντάρογλου

 Εκλογές Τουρκία: Στήριξη του Σινάν Ογάν στον Ερντογάν – Δεν μας έπεισε ο Κιλιτσντάρογλου

Την πρόθεση του να στηρίξει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία, ξεκαθάρισε ο Σινάν Ογάν, ο οποίος αναδείχθηκε τρίτος στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης στις 14 Μαΐου 2023. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (22.05.2023), ο Σινάν Ογάν ευχαρίστησε τους πολίτες που τον ψήφισαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μπήκαμε στην εκλογική μάχη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα, αλλά παλέψαμε. Όλοι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για μια ισχυρότερη Τουρκία. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι η χώρα μας θα τοποθετηθεί σε ισχυρότερα οικονομικά θεμέλια.

Η συμμαχία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν κατάφερε να μας πείσει. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της Τουρκίας. Ο αγώνας μας ενάντια σε κάθε είδους τρομοκρατικές οργανώσεις, θα συνεχιστεί”.

Απάντηση Κιλιτσντάρογλου στην στήριξη Ογάν προς Ερντογάν

Απάντηση στην στήριξη του Σινάν Ογάν προς τον Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο πρόεδρος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, τονίζοντας πως τα ψέματα τελείωσαν, ότι πλέον δεν πρόκειται για εκλογές αλλά για δημοψήφισμα ως προς το αν θα σωθεί η χώρα από την τρομοκρατία και τους πρόσφυγες ή όχι.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας και ποιος με το μέρος της πώλησης αυτής της όμορφης χώρας! Ερχόμαστε να σώσουμε αυτή τη χώρα από την τρομοκρατία και τους πρόσφυγες. Αυτό είναι δημοψήφισμα. Κανείς δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν. Καλώ τα 8 εκατομμύρια πολίτες μας και όλους τους νέους μας που δεν προσήλθαν στις κάλπες».

Σχετικά Άρθρα