Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα για τους 14 νεκρούς από τις πλημμύρες

 Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα για τους 14 νεκρούς από τις πλημμύρες

Η εισαγγελία της πόλης Ραβένα ξεκίνησε σήμερα έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών του θανάτου ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής Εμίλια Ρομάνια, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή το τελευταίο τριήμερο. Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί και χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι. Πόλεις έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Τεράστιες εκτάσεις είναι καλυμμένες με τόνους λάσπης και φερτών υλικών.

“Ο γάμος μου τελείωσε εκεί. Εδώ ήμασταν”, λέει μία γυναίκα.

Κάτοικοι σε όλη την επικράτεια της επαρχίας Εμίλια Ρομάνια, στην Ιταλία, μετρούν τις πληγές τους.

«Έπρεπε να τα πετάξουμε όλα, τίποτα δεν σώθηκε. Το νερό είχε φτάσει μέχρι εδώ. Το κρεβάτι φούσκωσε από το νερό», αναφέρουν.

Η καταστροφή τους περισσότερους τους βρήκε στον ύπνο. “Είδαμε το νερό να μπαίνει στο μπάνιο και είδαμε την το σιφόνι και το νερό να βγαίνει από το ντουζ. Εγώ κοιμόμουν και με ξύπνησε η γυναίκα μου και βγήκαμε έξω, μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι είχε γεμίσει. Ήταν γύρω στις 4.30 το ξημέρωμα, ίσως 5”, περιγράφουν.

«Παντού λάσπη, πλημμύρισε όλη η περιοχή. Δύο μέρες τώρα προσπαθούμε να καθαρίσουμε. Είναι καταστροφή», δήλωσε στο MEGA η Δανάη Νάκου, κάτοικος Faenza. Όπως είπε η ίδια, επέστρεψε στο σπίτι της, καθώς δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο φιλοξενεί φίλους της που τα σπίτια τους πλημμύρισαν.

Νέος συναγερμός στη Ραββένα

Υποχρεωτική εκκένωση του δήμου Ραββένα ανακοίνωσαν οι αρχές υπό τον φόβο νέας κακοκαιρίας. Τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές έχουν κοπάσει και εκατοντάδες διασώστες έχουν ριχθεί στη μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.

Ο διασώστης της ιταλικής πυροσβεστικής κατεβαίνει από το ελικόπτερο με σκοινί. Μεταφέρει ένα φορείο , το οποίο το δίνει σε συνάδελφο του για να τοποθετήσει επάνω μια ηλικιωμένη.

Είναι μόνο ένα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που κόστισαν πολλές ζωές στην Ιταλία.

Από τις τωρινές πλημμύρες η χώρα μετρά τουλάχιστον 14 νεκρούς. Πριν από 6 μήνες άλλοι 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κατολίσθηση που προκάλεσε ισχυρή βροχόπτωσης. Τον Σεπτέμβριο άλλοι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην πόλη Μάρκε ενώ τον Ιούλιο 11 ακόμα άνθρωποι καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα που προκλήθηκε λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Σχετικά Άρθρα