Μητσοτάκης: “Χαρτί” αστάθειας για αύξηση της συσπείρωσης με το βλέμμα οριστικά στις δεύτερες κάλπες

 Μητσοτάκης: “Χαρτί” αστάθειας για αύξηση της συσπείρωσης με το βλέμμα οριστικά στις δεύτερες κάλπες

Το γεγονός πως η συσπείρωση της γαλάζιας παράταξης κινείται σε χαμηλά επίπεδα ενώ απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες για να ανοίξουν οι κάλπες δεν προβληματίζει ιδιαίτερα το προεδρικό επιτελείο.

Κι αυτό, διότι απο τη ΝΔ έχουν προεξοφλήσει πως θα «κάψουν» τη διερευνητική εντολή και θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές. Επομένως, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές το «σκληρό ροκ» προεκλογικά θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, κι εκεί η ΝΔ θα ποντάρει τα μέγιστα στη συσπείρωση της. 

Με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η συσπείρωση της ΝΔ κινείται γύρω στο 71% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα χαμηλότερα γύρω στο 62% και ακόμα πιο χαμηλά του ΠΑΣΟΚ, γύρω στο 57%. 

 Απο το στρατηγείο της Πειραιώς εκτιμούν πως τα τελευταία εικοσιτετράωρα, η ΝΔ θα αυξήσει την συσπείρωση της και σε αυτό θα συμβάλουν καθοριστικά οι δύο κεντρικές προεκλογικές ομηλίες του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, η χθεσινή πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού εκτιμούν πως μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσης της ΝΔ. 

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η «κυβέρνηση ηττημένων» έγινε και «κυβέρνηση απελπισμένων».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού με στόχο την «κάθαρση», όπως είπε,στο θέμα των υποκλοπών και απόδοσης δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών.

«Κάτι πρωτάκουστο για τα ελληνικά δεδομένα, δηλαδή μια κυβέρνηση η οποία δεν θα έχει άλλη δουλειά από το να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αναρωτιέμαι αν αυτή η κυβέρνηση θα παρέμβαινε και στη δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι το θέμα των υποκλοπών είναι στη Δικαιοσύνη και όποιος θέλει μπορεί και στην επόμενη Βουλή να ζητήσει νέα σύγκληση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Υπογράμμισε όμως πως μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις και να αντιμετωπίζει την Τουρκία, θα είναι κυβέρνηση παράλυσης. «Θέλουν να μας στείλουν φυλακή, για να σώσουν τις καρέκλες τους. Τα λέω και για τον κ. Ανδρουλάκη. Πρέπει να ξέρουν οι πολίτες ότι, ψηφίζοντας Ανδρουλάκη, θα τους βγει Τσίπρας από την πίσω πόρτα». Την πρόταση αυτή λίγο αργότερα απέρριψε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Εντωμεταξύ με αφορμή την χθεσινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση ειδικού σκοπού η ΝΔ «παίζει το χαρτί» της πολιτικής αστάθειας ενόψει των διεθνών προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα. Απο την Πειραιώς σχολιάζουν πως το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού οδηγεί την χώρα σε παραλυσία και αστάθεια, μέσα σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για καθαρό ορίζοντα στην πορεία της χώρας και καθαρής λύσης στην ηγεσία της.

 «Αυτό που ο κ. Τσίπρας είναι ότι εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων, ανάγκης αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα, ανάγκης σταθερότητας, αντιμετώπισης του πληθωρισμού κλπ και με ισχυρή ηγεσία στην Τουρκία, στην Ελλάδα θα έχουμε μια βραχύβια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» σχολίαζαν κομματικές πηγές.  

Σχετικά Άρθρα