Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον ελιτισμό του Μητσοτάκη

 Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον ελιτισμό του Μητσοτάκη

Κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ και να του δώσουν ισχυρό διψήφιο ποσοστό απηύθυνε από το Θησείο στην προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, με την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα κερδίσει το «στοίχημα» στην κάλπη την προσεχή Κυριακή.

«Σήμερα λοιπόν η Αθήνα τους στέλνει καθαρό μήνυμα: Όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε. Η παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεψε πρωταγωνιστικά στο πολιτικό προσκήνιο. Είναι εδώ η Παράταξη, που ταυτίστηκε με τον ελληνικό λαό, ενσάρκωσε τα όνειρά του, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές, έκανε βίωμα των Ελλήνων τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας τους, μάτωσε για να κρατήσει όρθια τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, ξανάρθε ως πρωταγωνιστής και ήρθε για να μείνει», είπε ο κ. Ανδρουλάκης ξεκινώντας την ομιλία του, στην πλατεία Ασωμάτων, ενώπιον φίλων και οπαδών του κινήματος.

Με το κάλεσμά του ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι από την επομένη των εκλογών το ΠΑΣΟΚ θα δώσει μάχη για «ένα ανθεκτικό κοινωνικό κράτος» για «να κάνει την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τον πολίτη» και για να στηρίξει όλες τις γενιές, την μεσαία τάξη και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Μένοντας ωστόσο στο προεκλογικό κλίμα και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες για τη μαζική προσέλευση, έκανε σφοδρή επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον Αλέξη Τσίπρας, κατηγορώντας τους ότι «επιχειρούν να εκβιάσουν τους πολίτες με πλαστά διλήμματα, ευελπιστώντας ότι έτσι θα διεμβολίσουν την εκλογική βάση της παράταξης μας, ότι θα την λεηλατήσουν».

Για τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «θέλει να εμφανίζεται ως η μοναδική πρόταση εξουσίας» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι:

«Κλεισμένος στον γυάλινο πύργο του, ζει με την παρέα του σε ένα παράλληλο σύμπαν, που περιστρέφεται γύρω από το εαυτό του. Αυτός είναι η σταθερότητα. Αυτός είναι η δημοκρατία.Αυτός είναι το Κράτος. Λέει με μία Λουδοβίκεια αντίληψη. Υποδυόμενος τον εκσυγχρονιστή βαυκαλίζεται ότι θα μπορέσει να προσεταιριστεί ένα μέρος των δημοκρατικών πολιτών. Όμως οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε πρόβατα ούτε λωτοφάγοι. Δεν ξεχνούν οι πολίτες κύριε Μητσοτάκη ότι όταν το κόμμα σου παρέδωσε την χρεοκοπημένη Ελλάδα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να ζητήσετε συγγνώμη και να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ψηφίσατε μαζί με τον Τσίπρα, κατά του Ευρώ και υπέρ της χρεοκοπίας και της δραχμής».

Αναφερόμενος δε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι «δεν μπορεί να συνομιλήσει με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη», τόνισε ότι επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά ένα πράγμα:

«Δεν ήμουν κίνδυνος για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία, όπως διακινούσαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ψηφιακού παρακράτους, μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων, αλλά κίνδυνος μόνο για τη Νέα Δημοκρατία. Οι 270.000 δημοκρατικοί πολίτες της χώρας, που έδωσαν το παρόν στις εσωκομματικές μας διαδικασίες αλλά και όλοι εσείς, στέλνετε ηχηρή απάντηση. Δεν θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ υποταγμένο. Ένα ΠΑΣΟΚ υποχείριο του ενός ή του άλλου. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ ισχυρό και πρωταγωνιστή. Θα χαλάσουμε τα σχέδια τους!

Γιατί μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σταθεί ανάχωμα στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον πελατειακό ελιτισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει μία πραγματικά προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα».

Με ιδιαιτέρως σκληρά λόγια μίλησε και για τον αρχηγό τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας το «όχι» για τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού:

«Ο κ. Τσίπρας είπε χθες ότι ο κ. Βαρουφάκης με το πρόγραμμα Δήμητρα είναι ο χορηγός του κ. Μητσοτάκη και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρει. Συμφωνούμε κύριε Τσίπρα αυτό είναι μια αλήθεια, από αυτές που δύσκολα ακούει κανείς από εσάς. Για τον ίδιο λόγο δεν είναι χορηγός ο κ. Τσακαλώτος με τα τοπικά νομίσματα; Δεν είστε χορηγός εσείς, που το πρόβλημά σας εν τέλει είναι να πληρώσει ο Έλληνας και όχι ο Ευρωπαίος φορολογούμενος τον φράχτη στον Έβρο.Δεν είστε εσείς χορηγός με τις ελαφρότητες στα εθνικά μας θέματα περί θαλασσών χωρίς σύνορα και τις Πρέσπες του Αιγαίου;Δεν είστε εσείς ο μέγας χορηγός που δεν θέλει να στερηθεί ο Μητσοτάκης, όταν από την αγωνία σας να μη χάσετε την καρέκλα

Τη μία λέτε κυβέρνηση με Βαρουφάκη, την άλλη κυβέρνηση χωρίς Βαρουφάκη, την άλλη κυβέρνηση ανοχής. Και χθες κυβέρνηση ειδικού σκοπού; Υποτιμά τη μνήμη και την κρίση του ελληνικού λαού και του ζητά κι αυτός να ξεχάσει τα όσα τραγικά και ευτράπελα έζησε τα πέντε χρόνια, που κυβέρνησε τη χώρα μαζί με τον Πάνο Καμμένο».

Σχετικά Άρθρα