Politico: Η “σκιά” της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες – Στο στόχαστρο των αρχών το δίκτυο EU40

 Politico: Η “σκιά” της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες – Στο στόχαστρο των αρχών το δίκτυο EU40

Στο μικροσκόπιο της έρευνας για το Qatargate μπαίνει το δίκτυο νέων ευρωβουλευτών (ΕU40) όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico.

Eνας από τους βασικούς λόγους αυτής της εξέλιξης είναι το γεγονός ότι πρόεδρος του εν λόγω δικτύου δεν ήταν άλλη από την Εύη Καϊλή, που κατηγορείται επισήμως για το σκάνδαλο (και βρίσκεται υπό κατοίκον περιορισμό).

Η δραστηριότητα του δικτύου έχει σταματήσει από τη στιγμή που το σκάνδαλο “έσκασε” στην επικαιρότητα τον προηγούμενο Δεκέμβριο ενώ, κατά το ρεπορτάζ, ευρωβουλευτές που είχαν δεσμούς μαζί του, τους διέκοψαν.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Ωστόσο, οι πηγές του Politico κάνουν λόγο για δίκτυο το οποίο είχε τη δυνατότητα να φέρει σε επαφή εταιρικούς χορηγούς με νέους, κυρίως, ευρωβουλευτές.

Ετσι, μετά από σχετικά δείπνα και άλλες συνεστιάσεις, μεγάλοι “παίκτες” φαίνεται ότι αποκτούσαν προσβάσεις στο ευρωκοινοβούλιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μεταξύ αυτών των παικτών ήταν εταιρίες-κολοσσοί όπως η Microsoft και η Google.

Οπως και να έχει, το EU40 είναι ακόμη ενεργό και πρόσφατα ξεκίνησε ξανά τις δραστηριότητες του.

Από τη στιγμή που η Εύα Καϊλή, πρόεδρος, όπως είπαμε του δικτύου, μπήκε στο μάτι του κυκλώνα των αποκαλύψεων, το EU40 δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά. Ανακοίνωσε μόνο ότι ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του για να την επαναρχίσει τον Απρίλιο.

Στην ιστοσελίδα του EU40 από τον Δεκέμβριο φαίνονται 71 νομοθέτες να περιλαμβάνονται στο «δίκτυο» και έξι στο διοικητικό συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα