Βαρουφάκης: Καλύτερα δεύτερες εκλογές παρά συνεργασία με τον Τσίπρα

 Βαρουφάκης: Καλύτερα δεύτερες εκλογές παρά συνεργασία με τον Τσίπρα

Ούτε αυτή την φορά έλειπε η σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα από τον Γιάνη Βαρουφάκη. Στην αποψινή του τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 απέρριψε, για άλλη μια φορά, κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προτιμάει να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες κάλπες, παρά να δεχθεί συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Και αυτό, όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, διότι δεν ανταποκρίθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση στο κάλεσμα του Γιάνη Βαρουφάκη για προεκλογική συζήτηση και κοινό πρόγραμμα. «Θα ήταν μομφή κατά της δημοκρατίας και της απλής αναλογικής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε εναντίον του, ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 σχολίασε ότι είναι άκρον άωτον του θράσους ο άνθρωπος που πήρε το 62% του λαού και το ανέτρεψε σε ένα βράδυ να μιλάει για έλλειψη αξιοπιστίας. Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, πρόσθεσε παράλληλα, ότι ενδεχόμενες εκλογικές απώλειες δεν τον τρομάζουν αφού όπως υποστήριξε «όσοι μας ψηφίσουν, γνωρίζουν γιατί θα μας ψηφίσουν, και να “εξαφανιστούμε” προτιμούμε όσα λέμε προεκλογικά να τα τηρούμε μετεκλογικά, παρά να λέμε ψέμματα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και των 53+ για τα τοπικά νομίσματα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «δεν είναι κακή ιδέα», προσθέτοντας ότι έχει και το ΜΕΡΑ25 σχετική πρόταση. Συγκεκριμένα είπε, πως «για να στηθεί ένα τοπικό νόμισμα – που δεν είναι κακή ιδέα, το έχουμε και εμείς στο πρόγραμμά μας – χρειάζεται το”Δήμητρα” γιατί κάπου πρέπει να θεμελιωθεί. Γιατί με ρωτούν συνάδελφοί σας δεν τινάξατε στον αέρα οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας με ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με το “Δήμητρα” όχι το αντίθετο κάναμε, βάλαμε την βάση για μια πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση που προφανώς δεν ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα». Ο κ. Βαρουφάκης πάντως, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25 εξήγησε και το οικονομικό σχέδιο «Δήμητρα» λέγοντας ότι πρόκειται για ένα σύστημα ψηφιακών συναλλαγών και όχι ενός νέου νομίσματος. Το περιέγραψε ως «το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών παγκοσμίως». Εκτίμησε, δε, πως όλος ο σάλος που προκλήθηκε ήταν τεχνητός από το «σύστημα» με σκοπό την στοχοποίηση του Αλέξη Τσίπρα ώστε να αποκηρύξει το ΜΕΡΑ25. Επιβεβαίωσε μάλιστα ότι η έμπνευση του ονόματος «Δήμητρα» έρχεται από την αρχαία Ελληνίδα θεά και συμβολίζει την παραγωγή.

Σχετικά Άρθρα