Μητσοτάκης: Τι σημαίνει η προσωπική επίθεση στον Ανδρουλάκη και η ταύτιση του με τον ΣΥΡΙΖΑ

 Μητσοτάκης: Τι σημαίνει η προσωπική επίθεση στον Ανδρουλάκη και η ταύτιση του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβερνητική παράταξη είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ με δύο γραμμές. Απο την μια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει προσωπική επίθεση  στον Νίκο Ανδρουλάκη και απο την άλλη κάνει γενναίο άνοιγμα στους κεντρώους ψηφοφόρους. 

Η στρατηγική της ΝΔ στοχεύει στο να μειωθεί ο «ζωτικός χώρος» του Ν. Ανδρουλάκη στο κέντρο και να τον εξωθήσει προς τα Αριστερά. Για αυτό το λόγο με κάθε ευκαιρία τα γαλάζια στελέχη ταυτίζουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχω πρόβλημα με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον επί ημερών του κ. Ανδρουλάκη, έχει διολισθήσει σε μια σειρά από θέσεις που προσωπικά, κατά την άποψή μου, το φέρνουν πολύ πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ απ’ ό,τι σε εμάς» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Action24. 

  • Μάλιστα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανεξήγητη» τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Ανδρουλάκης δίνει την εντύπωση ότι έχει κάποιου είδους προσωπικό θέμα μαζί μου». Υπογράμμισε μάλιστα ότι «Με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές. Μπορεί να συγκλίνουμε σε ορισμένα επίπεδα, αλλά οι διαφορές μας είναι πολύ μεγαλύτερες από τις συγκλίσεις», πρόσθεσε.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην Real News επανέλαβε ότι «έχω αν βγαίνουν οι αριθμοί, ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να σχηματίσει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και με συμμετοχή ή ανοχή από τον κ. Βαρουφάκη. Και πρέπει να έχουν κατά νου οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να ψηφίσουν Ανδρουλάκη και να προκύψει Τσίπρας «από την πίσω πόρτα».

Την ίδια στιγμή όμως που ο πρωθυπουργός επιτίθεται προσωπικά στο Ν. Ανδρουλάκη και «προειδοποιεί» τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ πως με την ψήφο τους θα ενισχύσουν το σενάριο της κυβέρνησης ηττημένων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  επιχειρεί να δώσει «σάρκα και οστά» στο κοινωνικό του προφιλ  ανακοινώνοντας χθες απο την Ελευσίνα, νέα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης για τους νέους, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

  • Κατά τη συζήτησή του με εργαζομένους στα Ναυπηγεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως πρέπει μια κυβέρνηση να επεμβαίνει και στην αύξηση των μισθών αλλά και του διαθέσιμου εισοδήματος μέσω της μείωσης των φόρων.

Όπως λένε τα γαλάζια στελέχη, η ΝΔ συνεχίζει να μιλά προγραμματικά. Ήδη ο πρωθυπουργός έχει δώσει το περίγραμμα για τους βασικούς άξονες του σχεδίου αυτού. Μεταξύ άλλων: αυξήσεις μισθών και συντάξεων και περαιτέρω μείωση της φορολογίας.

Σχετικά Άρθρα