Το παρασκήνιο του αποκλεισμού του κόμματος Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

 Το παρασκήνιο του αποκλεισμού του κόμματος Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου

Ένα απρόβλεπτο «χτύπημα» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη στην υπόθεση αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, σύμφωνα με το iEidiseis.gr, ήρθε και πάλι από τη Δικαιοσύνη και μάλιστα από τους ίδιους τους δικαστές του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, οι οποίοι αποφασίζουν ποια κόμματα θα κατέβουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Μπορεί, να μην είναι του μεγέθους της «βόμβας» του Αντιπροέδρου ΑΠ Χρήστου Τζανερίκου, που παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ωμή προσπάθεια επηρεασμού του και απόπειρα δωροδοκίας του από την Κυβέρνηση, για να αποκλείσει το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» του καταδικασμένου πρώην Βουλευτή της ΧΑ, αλλά καταδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αφού υποτίθεται ότι, μέσω της τροποποίησης Κασιδιάρη, έχει στόχο την προστασία του Εθνικού συμφέροντος, πως δεν συμπεριέλαβε στο σχετικό νόμο και τον αποκλεισμό κομμάτων, που χρησιμοποιούν εθνικά σύμβολα στα εμβλήματα τους;

Το παραπάνω ερώτημα απασχόλησε τους ανώτατους δικαστές, που αποτελούν μέλη της σύνθεσης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, όταν κλήθηκαν να αποφασίσουν τον αποκλεισμό του κόμματος των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου «Πατριωτική Ενωσις», που «κόπηκε», μετά από προσφυγή του κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, που υποστήριζε ότι, οι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου του έκλεψαν το όνομα.

ΟΙ δικαστές του Α1 Τμήματος έκαναν μεν δεκτή την προσφυγή και απέκλεισαν, για το όνομα το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου, το απέκλεισαν όμως και για έναν επιπρόσθετο λόγο, καθώς έκριναν ότι, το έμβλημα του με τον Ήλιο της Βεργίνας είναι εθνικό σύμβολο και απαγορεύεται η χρήση του.

Στην απόφαση τους αυτή οι δικαστές του Αρείου Πάγου οδηγήθηκαν αυτεπάγγελτα, χωρίς σχετική προσφυγή, αλλά – το κυριότερο – χωρίς καμία πρόβλεψη στο νέο νόμο.

Αυτό ήταν και ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, που στη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών του Α1 Τμήματος, όπου συζητήθηκε και αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του κόμματος Μπογδάνου -Εμφιετζόγλου, κάποιοι δικαστές διερωτήθηκαν, γιατί η Κυβέρνηση, στο νόμο για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη, δεν έκανε σχετική αναφορά και περί εθνικών συμβόλων;

Σχετικά Άρθρα