Μπογδάνος: Μας φοβούνται – Θα κάνουμε αλλαγές και θα κατέβουμε στις δεύτερες κάλπες – Κρύβεται από πίσω ο Μητσοτάκης;

 Μπογδάνος: Μας φοβούνται – Θα κάνουμε αλλαγές και θα κατέβουμε στις δεύτερες κάλπες – Κρύβεται από πίσω ο Μητσοτάκης;

Την κυβέρνηση και την ηγεσία του Αρείου Πάγου καταγγέλλει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος για το «απαγορευτικό» που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο στην κάθοδο του κόμματος «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» που έχει ιδρύσει ο ίδιος μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κάνει λόγο για «μαύρη μέρα για τους θεσμούς και για τη δημοκρατία» προσθέτοντας πως «η Πατριωτική Ένωση σήμερα απέδειξε ότι είναι απειλή για το σύστημα, ο ξεκάθαρος εθνικός μας λόγος προφανώς τους φοβίζει».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική» την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ως απλός υποψήφιος.

Ο ίδιος δίνει μάλιστα ραντεβού στις δεύτερες κάλπες του Ιουλίου κατά τις οποίες ο συνασπισμός Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου θα επιχειρήσει και πάλι την αυτόνομη συμμετοχή με διαφορετικό όνομα και έμβλημα.

«Η ιστορία είναι τελειωμένη» απαντά ο ίδιος στο ερώτημα αν υπάρχει εναλλακτική για το κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου να επανέλθει με νέο όνομα και έμβλημα στον Άρειο Πάγο προκειμένου να πάρει μέρος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και προσθέτει ότι «εμείς είχαμε κάνει συμπληρωματική δήλωση και λέγαμε ότι αν ενοχλεί ή απαγορεύεται το έμβλημα του “Ήλιου της Βεργίνας” να το αποσύρουμε. Η κατάθεση του δικού μας φακέλου πήρε το νούμερο 13 αλλά εξετάστηκε πρώτος. Γιατί; Κρύβεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίσω από αυτή την απόφαση;».

O κ. Μπογδάνος μιλά για «γελοίες μεθοδεύσεις» και διερωτάται: «Είναι δυνατόν ο ήλιος της Βεργίνας να επιτρέπεται σε συσκευασία ελληνικής φέτας και να απαγορεύεται σε ελληνικό κόμμα;».

Παράλληλα, στο ερώτημα αν το κόμμα θα επιχειρήσει να ενσωματωθεί σε έναν από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς όπως το «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ή το «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, απαντά πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές και πως θα επιχειρήσουν με τον κ. Εμφιετζόγλου να κατέβουν αυτόνομα στις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου. Πάμε ολοταχώς για τις δεύτερες εκλογές, όπου προφανώς θα γίνουν και οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο σήμα και στο όνομα, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε δήλωσή του στο Twitter ο κ.Μπογδάνος έγραψε τα εξής: «Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους».