Πλασματικό το διαζύγιο Κασιδιάρη-Κανελλόπουλου; – Κινούμενη άμμος στα δεξιά της ΝΔ

 Πλασματικό το διαζύγιο Κασιδιάρη-Κανελλόπουλου; – Κινούμενη άμμος στα δεξιά της ΝΔ

Με κινούμενη άμμο μοιάζει το τοπίο στα δεξιά της ΝΔ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και την απόφαση του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη να κατέβει στις εκλογές με το κόμμα «Έλληνες».

Διάσπαρτοι μικροί ακροδεξιοί σχηματισμοί ευελπιστούν να πάρουν μια «χούφτα ψήφους» είτε από το ενδεχόμενο «μπλόκο» στο κόμμα του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, είτε από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου μετά τις αλληλοκατηγορίες των στελεχών του, περί αποστασίας προς τη ΝΔ και περί προσέγγισης πρώην Χρυσαυγιτών. 

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει στις 2 Μαίου όταν ο Άρειος Πάγος θα αποφανθεί για το αν τελικά το κόμμα του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη, “Έλληνες”, θα μπορέσει τελικά να “κατέβει” στις εθνικές εκλογές στις 21 Μαΐου.

Τότε το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές. O καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε πως θα κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με το κόμμα «Έλληνες» με πρόεδρο του κόμματος  τον Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη. Ο Τάσος Κανελλόπουλος που βρίσκονταν μέχρι πρότινος σε συνομιλίες με τον φυλακισμένο Η. Κασιδιάρη, κατεβαίνει αυτόνομα όπως φαίνεται αν και διαπραγματεύεται και με το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» του Κ. Μπογδάνου – Π. Εμφιετζόγλου.

  • Ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη που κινούνται αρκετά χρόνια στον χώρο της ακροδεξιάς και είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου εικάζουν πως το «διαζύγιο» Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου είναι πλασματικό. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης θα επιχειρήσει να κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαίου με το δικό του κόμμα κι αν μπλοκαριστεί απο τον Άρειο Πάγο τότε στις δεύτερες εκλογές του Μαίου θα «κατευθύνει» τους ψηφοφόρους του προς το κόμμα του Κανελλόπουλου. 

Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι ψηφοφόροι που κατευθύνονται προς ακραία ή και φιλοφασιστικά κόμματα ερμηνεύουν την κίνηση τους αυτή είτε ως αντισυστηστική ψήφο είτε ως ιδεολογικοπολιτική ψήφο. 

Σύμφωνα πάντα με στελέχη που κινούνται στις παρυφές της δεξιάς της ΝΔ και γνωρίζουν καλά «πρόσωπα και πράγματα» εκτιμούν πως το κόμμα «Πατριωτική Ένωση» Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου δεν έχει ρίξει γερά θεμέλια στον ιδεολογικό  εθνικο – πατριωτικό χώρο και ότι το μοναδικό εφόδιο-κίνητρο του είναι το αντικυβερνητικό μίσος που πηγάζει από τον πρώην κατασκευαστή για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα πρόσφατα ο Π. Εμφιετζόγλου είχε αφήσει βαρείς υπαινιγμούς κατά του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης απο τον Κολωνό, και χθες ο υπουργός Επικρατείας έδωσε την απάντηση του δια μέσω της νομικής οδού καταθέτοντας μήνυση εις βάρος. 

Το μέτωπο της «Εθνικής Δημιουργίας» Θ. Τζήμερου και Φαήλου Κρανηδιώτη  φαίνεται να πορεύεται συμπαγής και σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του κόμματος θρέφουν βάσιμες προσδοκίες για να εισέλθουν στην Βουλή. Εκτιμούν πως η « Εθνική Δημιουργία» θα καταφέρει να περάσει το κατώφλι του 3% γιατί όπως λένε « αποτελεί μια σοβαρή και σταθερή εθνική και πατριωτική επιλογή». Εκτιμούν πως θα υπάρξει δυναμική στο δρόμο προς τις κάλπες, στέλνοντας όμως το μήνυμα ότι «μας ενδιαφέρουν όχι οι επόμενες εκλογές, αλλά οι επόμενες γενιές». 

Τελικά, ο Νίκος Νικολόπουλος επέλεξε την αυτόνομη κάθοδο του στις εθνικές εκλογές με το κόμμα Χριστιανοδημοκράτες. «Πάω γι’ αυτούς που δεν θέλουν τον Μητσοτάκη» δηλώνει ο Ν. Νικολόπουλος και τονίζει «κατεβαίνουμε με το έμβλημά μας, τη δάδα, που η ΝΔ ξέχασε στα υπόγεια».  

Ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτελέσει μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο δεξιότερα της ΝΔ κι  απέναντι στην Ελληνική Λύση, δεν θα κατέβει στις εκλογές. Μάλιστα, χθες ο  Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη του εκτίμησε πως αν γίνουν δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο, θα μπουν λιγότερα κόμματα στη Βουλή και θα μείνουν Βουλής, Βελόπουλος και Βαρουφάκης.

«Μια θέση στον ήλιο»…. και στην Βουλή, διεκδικήσει η Αφροδίτη Λατινοπούλου που τα έσπασε με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο αλλά τα βρήκε με την Εύη Βατίδου.


Σχετικά Άρθρα