Σπυρόπουλος: Fake news όσα διακινεί η Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής

 Σπυρόπουλος: Fake news όσα διακινεί η Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής

«Ψέματα και fake news» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης με ανοχή πιθανόν και από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία διακινεί, όπως είπε, «ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία». Παράλληλα, όμως, απαντώντας στις σχετικές δηλώσεις Τσίπρα, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν μπαίνει σε καμία συζήτηση και δεν πρόκειται να δώσει ψήφο ανοχής, ούτε θα συζητήσει για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής.

Ο κ. Σπυρόπουλος, μιλώντας στο Star, δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «θα αποφασιστεί από τον πρόεδρο και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

«Η ΝΔ συνεχίζει τα fake news για τις συνεργασίες»

Όσο για τα σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας σημείωσε ότι «ακούγονται πολλά ψέματα και πολλά fake news, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους – και πολλές φορές – ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συζητήσουμε σχηματισμό κυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη, τον άνθρωπο που ακόμη και σήμερα μιλάει για άλλα νομίσματα».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε, για μία ακόμη φορά, ότι η παράταξή του έδωσε τη μάχη «να κρατηθεί η χώρα εντός ευρώ και εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης εκείνα τα δύσκολα χρόνια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ψεύδονται και κινδυνολογούν, γιατί δεν έχουν μια θετική πρόταση για τον ελληνικό λαό».

«Δεν θα δώσουμε ψήφο ανοχής»

Από την άλλη, προσέθεσε, «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να φτιάξει κάποιο σενάριο συνεργασίας», και όπως ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση και δεν θα δώσουμε ψήφο ανοχής, ούτε θα συζητήσουμε για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής».

«Εμείς έχουμε μια θετική πρόταση απέναντι στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό το λόγο ζητάμε την ενίσχυση και τη στήριξη του ελληνικού λαού πάνω σε αυτή την πρότασή μας», δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, η οποία αφορά, όπως είπε, στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία «που πρέπει να ενισχυθεί και δεν το έκανε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας μόνο το 2% του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ εμείς ζητάμε 8-10%», στο ιδιωτικό χρέος και την ενίσχυση του πραγματικού εισοδήματος, όπως και την προστασία της πρώτης κατοικίας, «πράγμα που δεν έκανε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Με διψήφιο ποσοστό, θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου»

Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση, όταν εκ προοιμίου το ΠΑΣΟΚ αποκλείει πρόσωπα και ποιες άλλες προτεραιότητες θέτει το κίνημα, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος απάντησε ότι το κόμμα του βάζει πρώτα απ’ όλα την ενίσχυση των ποσοστών του:

«Εάν μας δώσει τη δυνατότητα ο ελληνικός λαός, με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, δηλαδή μας επιβραβεύσει για αυτό το οποίο του θέτουμε ως πρόταση, θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου.

»Δεύτερο βήμα: Θα συζητήσουμε με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, έτσι ώστε να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα που θα έχει αυτή η κυβέρνηση την επόμενη τετραετία.

»Εμείς δεν πάμε στα τυφλά, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, που δεν είχαν καμία προγραμματική σύγκλιση.

»Δεν πάμε στα τυφλά, όπως κινήθηκε και ο κ. Μητσοτάκης, που ναι μεν ήταν μια μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά στην ουσία είδαμε και πώς διαχειρίστηκε τις πολλαπλές κρίσης, αλλά και πώς λειτούργησε το Μέγαρο Μαξίμου σε όλη αυτή την τετραετία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι υποκλοπές και η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου και όλα αυτά τα οποία βιώσαμε.

»Εμείς λοιπόν πάνω σε αυτό θα συζητήσουμε. Και από εκεί και πέρα, στο τέλος, θα συζητήσουμε, δεν θα επιβάλλουμε εμείς, τα πρόσωπα τα οποία μπορεί να είναι στη θέση του πρωθυπουργού, στις θέσεις των κορυφαίων υπουργών», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

Σχετικά Άρθρα