Σπυρόπουλος για Τέμπη: Οι ευθύνες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και της ιταλικής εταιρείας

 Σπυρόπουλος για Τέμπη: Οι ευθύνες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και της ιταλικής εταιρείας

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ιταλικής εταιρείας για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σημειώνοντας: «Πέρασαν τέσσερις ημέρες για να δούμε πόσοι ήταν οι επιβάτες στο τρένο. Δεν ξέραμε ποιοι ήταν οι αγνοούμενοι, πόσοι ήταν οι νεκροί, πόσοι είχαν επιβιβαστεί στο τρένο και πόσοι είχαν αποβιβαστεί. Εδώ είναι και οι ευθύνες της ιταλικής εταιρείας».

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό την περίοδο 2012-14 να πωληθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τίμημα 300 εκ. ευρώ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά την πούλησε 45 εκατομμύρια με πρόβλεψη να παίρνει η ιταλική εταιρεία 50 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τις άγονες γραμμές. Στην τελική σύμβαση δεν υπάρχουν οι πίνακες για τις επενδύσεις, δεν τις έχουν καταθέσει στη Βουλή. Η ιταλική εταιρεία είχε δεσμευθεί να κάνει επενδύσεις ακόμα και στο δίκτυο για να υπάρχει η ασφάλεια την οποία διαφήμιζε. Την αφήσαμε ως κράτος. Το ίδιο έκανε και ο Υπουργός στη Βουλή. Ο κ. Καραμανλής, δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη για τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε απαντώντας στην αντιπολίτευση, η οποία ρωτούσε για όσα είχε δει τα προηγούμενα χρόνια: Ατυχήματα, προβλήματα στην ψηφιοποίηση, ανυπαρξία τηλεδιοίκησης».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και στη διαγραφή του γιατρού Νικόλαου Χαυτούρα από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνήσια, αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ για την εμπλοκή του στην αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ στη Λάρισα.

«Δεν έπρεπε να μείνει καμία σκιά. Χωρίς να χαθεί ούτε ένα λεπτό, τέθηκε αμέσως εκτός ψηφοδελτίων. Θέλουμε να έχουμε ένα διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής, όταν συμβαίνει κάτι εσφαλμένο. Κρατάμε μία διαφορετική στάση από αυτή της Νέας Δημοκρατίας, που έχει τον κ. Καραμανλή ακόμα στα ψηφοδέλτια, μία διαφορετική στάση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει τον κ. Παππά ακόμα στα ψηφοδέλτια», κατέληξε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα