Νικολόπουλος: Δεν θα συνεργαστώ με το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου – Αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός Κασιδιάρη

 Νικολόπουλος: Δεν θα συνεργαστώ με το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου – Αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός Κασιδιάρη

Την αυτόνομη κάθοδο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές, ακυρώνοντας τα σενάρια συνεργασιών με το ΕΑΝ του Ανάστασιου Κανελλόπουλου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Νικολόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πελοπόννησος fm 104.1», ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδο του κόμματός του ΧΡΙ.Κ.Ε. στις εκλογές, «με πλήρη ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την επικράτεια», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος με το κόμμα ΕΑΝ του κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος προανήγγειλε μάλιστα την κατάθεση σήμερα στον Άρειο Πάγο, της αίτησης αυτόνομης καθόδου του κόμματός του στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ευχαριστώ τον κ. Κανελλόπουλο για την έως τώρα συνεργασία – Τελικά θα κατέβουμε αυτόνομοι

Ο κ. Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι είχε μπει σε προκαταρκτική συζήτηση με τον κ. Κανελλόπουλο για κοινή κάθοδο του με το ΕΑΝ, σε χρόνο που ο κ. Κανελλόπουλος είχε παραιτηθεί από το κόμμα των «Ελλήνων» και εξέταζε το ενδεχόμενο συνεργασίας του δικού του κόμματος ΕΑΝ με άλλα συγγενή κόμματα.

«Ήταν ευτύχημα που διαπίστωσα την εντιμότητα του ανδρός και ευχαριστώ πολύ τον κ. Κανελλόπουλο για την έως σήμερα συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων, με συγκλίνουσες, αλλά και αποκλίνουσες εκτιμήσεις» είπε ο κ. Νικολόπουλος, για να διευκρινίσει ότι «τελικά, η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ήταν άλλη και ήταν μάλιστα ομόφωνη. Θα κατέβουμε αυτόνομοι με ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκφράζοντας την αντισυστημική ψήφο και τη διαμαρτυρία των κεντροδεξιών ψηφοφόρων για την πολιτική σήψη που σοβεί στην Ελλάδα».

Αντισυνταγματική μεθόδευση ο αποκλεισμός Κασιδιάρη

Απαντώντας σε ερώτημα για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, σημείωσε ότι «πρόκειται ασφαλώς για μία αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική μεθόδευση».

«Είναι αδιανόητο και πρωτόγνωρο για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο, μια Κυβέρνηση να αποκλείει κόμματα και να απαγορεύεται σε πολίτες να ψηφίζουν αυτό που επιλέγουν. Εν προκειμένω, εάν πράγματι αποκλειστούν οι «Έλληνες» ή και το «ΕΑΝ», τότε η κυβέρνηση και όσα κόμματα συνεργάστηκαν μαζί της για τον σκοπό αυτό, θα γίνουν δολοφόνοι της Δημοκρατίας και όχι υπερασπιστές της».

«Είναι ανήθικο, για την καρέκλα τους, για την κονόμα τους, για τη διατήρηση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, να απεργάζονται τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους. Με μία λέξη, είναι ανήθικο να αποκλείουν χιλιάδες πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα, πάνω στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασώσουν την αυτοδυναμία τους, που όπως φαίνεται δυστυχώς γι αυτούς, δεν εξασφαλίζεται με κανένα εκλογικό σενάριο» είπε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα