Χωρίς τον Κασιδιάρη η αυριανή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

 Χωρίς τον Κασιδιάρη η αυριανή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Δεν θα ορκιστεί αύριο, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αθηναίων, ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου, Χάρη Δούκα, και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στις 11 το πρωί, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

«Δεν θα ορκιστεί αύριο ο κ. Κασιδιάρης. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα γίνει σε άλλο τόπο, άλλη στιγμή, η ορκωμοσία του για λόγους προφανώς ασφάλειας», σημείωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, ενώ για αύριο η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 10:30 πμ, στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της τονίζει, μεταξύ άλλων: «Το δημοτικό συμβούλιο, με Δήμαρχο τον Χάρη Δούκα, δεν μπορεί κανονικοποιήσει την παρουσία των φασιστών και της ακροδεξιάς με τον καταδικασμένο ναζί Κασιδιάρη και την ακροδεξιά Ε. Παπαδοπούλου, η οποία δρούσε με το προσωπείο των «επιτροπών αγανακτισμένων κατοίκων» στο πλευρό των χρυσαυγιτών.

Έχουμε κτίσει μια αντιφασιστική δημοκρατική αντιμετώπιση των φασιστών στο δημοτικό συμβούλιο με την πλήρη απομόνωση τους και απαιτούμε την συνέχιση της. Να μην επιτρέψουν στον Κασιδιάρη να κάνει σώου στην ορκωμοσία, με μετακίνηση από τις φυλακές.

Άμεσα, χρειάζεται να τεθεί σε αργία και όχι να του επιτραπεί να σουλατσάρει ως «δημοτικός σύμβουλος» στη γειτονιά της Κυψέλης και στην 6η κοινότητα της Αθήνας, όπου οι χρυσαυγίτες οργάνωναν τα πογκρόμ και τις δολοφονικές επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα με τα μαχαιρώματα μεταναστών και αγωνιστών των κινημάτων, τους εμπρησμούς και τις βόμβες σε τζαμιά και τις καταστροφές μαγαζιών μεταναστών με τις πλάτες της ΕΛΑΣ. Οι ναζί έχουν θέση μόνο στη φυλακή, όχι στα δημοτικά συμβούλια».

Παράλληλα η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας διαμηνύει: «Ο Χάρης Δούκας, ο νέος Δήμαρχος εισέπραξε στο β΄ γύρο την οργή της δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Αθήνα απέναντι στη διαχείριση του Μπακογιάννη και της κυβέρνησης. Δεν έχει λευκή επιταγή, ούτε περίοδο χάριτος. Το κίνημα που οδήγησε στην ήττα τον Μπακογιάννη απαιτεί το ξήλωμα των αντιδραστικών και καταστροφικών επιλογών του.

Η όποια συνέχιση της ίδιας πολιτικής, οι συμβιβασμοί με τις PRODEA και τους κερδοσκόπους, θα μας βρουν σταθερά απέναντι. Είμαστε πιο δυνατοί με την επιτυχία της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα να σπάσει τους αποκλεισμούς του νόμου Βορίδη, την μαζική στήριξη της από τον κόσμο σε εργασιακούς χώρους, ΑΕΙ και γειτονιές.

Απαιτούμε να μπει τέλος στις καταστροφικές αναπλάσεις εξυπηρέτησης των κερδοσκόπων γης, της τουριστικής βιομηχανίας και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Να γίνουν εδώ τώρα μαζικές προσλήψεις μονίμων, μετατροπή των συμβάσεων κόβιντ σε αορίστου χρόνου, να δοθούν χρήματα για σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικές χαρές, πράσινο και καθαριότητα».

Σχετικά Άρθρα