Κασιδιάρης: Παραιτήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων – “Αντιφασιστική νίκη”

 Κασιδιάρης: Παραιτήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων – “Αντιφασιστική νίκη”

Παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή (12.01.2024) από δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων ο καταδικασμένος νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε τεθεί σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που κίνησε τη σχετική διαδικασία λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κώστας Παπαδάκης: “Νίκη του αντιφασιστικού κινήματος”

Σε δήλωσή του, ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α και Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας με την «ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ», ανέφερε:

“Ανακοινώθηκε χθες η παραίτηση του Ηλία Κασιδιάρη από το Δήμο Αθήνας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αιτιολογία της και τις διεργασίες που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Γνωρίζουμε όμως τις συνέπειες: Ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης της Χ.Α, η περίπτωση να γίνει δημοτικός σύμβουλος μέχρι το 2028 αποκλείεται.

Έχει προηγηθεί η ήττα του στις δημοτικές εκλογές, όπου παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες κατόρθωσε να συγκεντρώσει λίγες περισσότερες από τις μισές ψήφους του 2019 και τις ψήφους των Σπαρτιατών στο Δήμο Αθήνας τον Ιούνιο 2023.

Έχει προηγηθεί η διερεύνηση με εντολή της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου των ποινικών ευθυνών του για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων και η άρση της ασυλίας όσων βουλευτών υπάρχουν ενδείξεις ότι ενέχονται.

Έχει προηγηθεί χάρις στην αντιφασιστική διαμαρτυρία εναντίον του η αποτυχία του να ορκιστεί μαζί με το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/12/2023 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και να μετατρέψει την παρουσία του σε πρώτη είδηση και την ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων σε ναζιστική φιέστα των διαδόχων της Χρυσής Αυγής,

Έχει προηγηθεί η θέση του σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που κίνησε τη σχετική διαδικασία λόγω της καταδίκης του νεοναζί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Παρά τους λεονταρισμούς και τις εξαγγελίες περί δικαστικής προσφυγής του για την ακύρωση της θέσης του σε αργία, αντί αυτής επακολούθησε η παραίτησή του, που είναι οριστική και τον θέτει εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο 2028.

Αν μέχρι τότε έχει καταδικασθεί αμετάκλητα δεν θα έχει το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος ξανά ούτε σε δημοτικές, ούτε σε άλλες εκλογές.

Και αλίμονο πια αν μέχρι τότε δεν έχει ολοκληρωθεί αμετάκλητα η δίκη της Χ.Α. Όσοι έχουν την ευθύνη της εύρυθμης διεξαγωγής της επιτέλους ας την αναλάβουν !

Πρόκειται για μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, αφού η ενωτική και αποφασιστική δράση του ήταν που τον υποχρέωσε στην παραίτηση και ακυρώνει οριστικά την προσπάθεια νομιμοποίησης της πολιτικής παρουσίας καταδίκων της Χ.Α. στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Η Αθήνα ήταν και παραμένει πόλη αντιφασιστική.

Η «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» στάθηκε στην πρώτη γραμμή του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού αγώνα και συνεχίζει αταλάντευτα πάνω στις κατακτήσεις του.

Τιμά τη μνήμη του Πακιστανού εργάτη Σαχτζάντ Λουκμάν 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του από μέλη της Χ.Α. και καλεί και θα είναι παρούσα στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις αύριο 17.1.2024 και τις επόμενες μέρες στα Πετράλωνα.

Καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας να αποδεχθεί την πρότασή μας για ανέγερση μνημείου τιμής στη μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Καλεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. στις επικείμενες ευρωεκλογές να μην επιτρέψει άμεσα η έμμεσα τη συμμετοχή οποιουδήποτε ναζιστή και επίδοξου συνεχιστή της Χ.Α., όπως μέχρι τώρα έκανε και στις βουλευτικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές”.

Σχετικά Άρθρα