Βασίλισσα Ελισάβετ: Η άγνωστη φωτογραφία λίγο καιρό πριν το θάνατο της

 Βασίλισσα Ελισάβετ: Η άγνωστη φωτογραφία λίγο καιρό πριν το θάνατο της

Μία άγνωστη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ αναρτήθηκε σήμερα στον λογαριασμό του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον στο Instagram με αφορμή τα 97 χρόνια που συμπληρώθηκαν από τη γέννησή της. Πρόκειται για μία φωτογραφία που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον, τον περασμένο Αύγουστο, στο κάστρο Μπαλμόραλ, λίγες εβδομάδες προτού αφήσει την τελευταία της πνοή εκεί η βασίλισσα Ελισάβετ.

Στη φωτογραφία, η βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται σε έναν καναπέ, περιτριγυρισμένη από τα εγγόνια και τα δισέγγονα της. Ανάμεσά τους είναι τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λιούις.

«Σήμερα θα ήταν τα 97α γενέθλιά της» γράφει η ανάρτηση.

Η ανάρτηση στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας

«Σήμερα θυμόμαστε την απίστευτη ζωή και κληρονομιά της βασίλισσας Ελισάβετ», ανέφερε ανάρτηση στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Όταν γεννήθηκε, στις 21 Απριλίου 1926, η πριγκίπισσα Ελισάβετ και η οικογένειά της δεν περίμεναν πως μία ημέρα θα γινόταν βασίλισσα, σημειώνεται στην ανάρτηση. Μετά την παραίτηση του θείου της, βασιλιά Εδουάρδου, το 1936, ανέβηκε ο πατέρας της στον θρόνο.

Όταν πέθανε ο βασιλιάς Γεώργιος, τον Φεβρουάριο του 1952, η πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Εξελίχθηκε στη μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, τη μοναδική στην ιστορία που γιόρτασε το πλατινένιο ιωβηλαίο.

Σχετικά Άρθρα