Σουδάν: Επικοινωνία Ερντογάν με τις ομάδες που πολεμούν – Τι ζήτησε

 Σουδάν: Επικοινωνία Ερντογάν με τις ομάδες που πολεμούν – Τι ζήτησε

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε χωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κυριαρχίας του Σουδάν Αμπντούλ Φατάχ Αμπντουραχμάν αλ-Μπουρχάν και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου Κυριαρχίας του Σουδάν, Διοικητή των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης Μουχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προέδρου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Σουδάν, με τον Τούρκο Πρόεδρο να δηλώνει ότι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Σουδάν με ανησυχία και με αίσθημα αδελφοσύνης.

Δηλώνοντας ότι η Τουρκία έχει υποστηρίξει ειλικρινά τη μεταβατική διαδικασία στο Σουδάν από την αρχή, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα έχουν βλάψει τον αγώνα που διεξάγεται από το 2018 και θέτουν σε κίνδυνο τα επιτεύγματα της μεταβατικής περιόδου, κάνοντας έκκληση για μια ορθολογική λύση στα προβλήματα.

Καλώντας τα μέρη να τερματίσουν τις συγκρούσεις, να δώσουν τέλος στην απώλεια αδελφικού αίματος και να επιστρέψουν στον διάλογο, ο Πρόεδρος Ερντογάν τα κάλεσε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ενότητα της κοινωνίας στο Σουδάν, να μην κλείσουν την πόρτα στις επαφές και να επιλύσουν τα προβλήματα με κοινή λογική.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του αδελφικού σουδανικού κράτους και λαού σε αυτή τη διαδικασία και ότι είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας πιθανών διαμεσολαβητικών πρωτοβουλιών.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι θα πρέπει να δοθεί προσοχή και φροντίδα για την προστασία της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας των Τούρκων πολιτών και των ιδρυμάτων στο Σουδάν και ότι θα πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση του αεροδρομίου του Χαρτούμ για τη μεταφορά Τούρκων πολιτών στην Τουρκία και το άνοιγμα ενός διαδρόμου έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σχετικά Άρθρα