Μαξίμου: Ο Τζανερίκος ψεύδεται, δεν υπήρξε άλλη συνάντηση, δεν προσφέρθηκαν ανταλλάγματα – Τα νέα “χαρτιά” στην προεκλογική μάχη

 Μαξίμου: Ο Τζανερίκος ψεύδεται, δεν υπήρξε άλλη συνάντηση, δεν προσφέρθηκαν ανταλλάγματα – Τα νέα “χαρτιά” στην προεκλογική μάχη

Στην τελευταία στροφή του προεκλογικού μαραθωνίου, η ΝΔ προσπαθεί να αφυπνίσει τα αντανακλαστικά της συντηρητικής παράταξης και να διευρυνθεί προς τα δεξιά της. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του κόμματος Κασιδιάρη απο τις επικείμενες εκλογές θα στρέψει τους ψηφοφόρους του προς άλλα κόμματα εκτός της ΝΔ.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές οι ψηφοφόροι που ενδεχομένως θα ψήφιζαν το κόμμα Κασσιδιάρη θα το έκαναν για να τιμωρήσουν αποτελεσματικά τα κόμματα εξουσίας και πολύ περισσότερο τη ΝΔ.

Εκτιμούν μάλιστα πως οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι θα θελήσουν να «τιμωρήσουν» την κυβέρνηση ψηφίζοντας κόμματα με αντισυστημικά χαρακτηριστικά όπως η Ελληνική Λύση ή το ΜΕΡΑ25. Στο πλαίσιο αυτό η ΝΔ θα επιχειρήσει να ρίξει στην «προεκλογική μάχη» το «βαρύ πυροβολικό» της που είναι η εξωτερική πολιτική και άμυνα καθώς ο πόλεμος με το κόμμα Κασιδιάρη θα κλιμακώνεται το επόμενο διάστημα. 

  • Νέα πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης κι αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις δηλώσεις του παραιτηθέντα αντιπροέδρου  του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου σχετικά με το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε πως υπήρξε εκτενής διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου σε ό,τι αφορά διαδικαστικά ζητήματα της συμπληρωματικής τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση για να μπλοκάρει την κάθοδο του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη στις εθνικές εκλογές και υπογράμμισε πως «δεν υπήρξε, όμως, καμία απολύτως συναλλαγή, κανένα παζάρεμα. Επίσης δεν υπήρξε καμία άλλη συνάντηση με στέλεχος της κυβέρνησης όπως ψευδώς υποστήριξε ο κ.Τζανερίκος».

  • «Σημασία για τη χώρα έχει να μπορέσει να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία και μορφώματα τα οποία είναι αντιδημοκρατικά, φασιστικά, να μένουν εκτός πολιτικής σκηνής» τόνισε. 

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε ότι είχε εκτενή διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου και με την πρόεδρο και με τον αντιπρόεδρο, τον κ. Τζανερίκο, στο πλαίσιο των διατάξεων και σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά ζητήματα. 

  • Σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Τζανερίκου πως είχε συνάντηση με ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης το κυβερνητικό επιτελείο απαντά πως είναι ψευδές και πως εδράζονται στην προσωπική του πικρία επειδή δεν έγινε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όπως επιθυμούσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «η κυβέρνησή δεν παζαρεύει με κανέναν την ηθική και πολιτική αρχή της ότι εγκληματικές οργανώσεις και καταδικασμένοι για συμμετοχή σε αυτές δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές».

Σχετικά με δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Ηλ. Κασιδιάρης φέρεται να δραστηριοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω κοινόχρηστου καρτοτηλεφώνου από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, τονίζουν πως έχει συγκληθεί, το αρμόδιο πειθαρχικό Συμβούλιο του σοφρωνιστικού καταστήματος, το οποίο θα συνεδριάσει στις 20 Απριλίου 2023.

  • Επισημαίνουν μάλιστα, πως αυτό δεν θα συμβεί για πρώτη φορά τώρα, αλλά το Πειθαρχικό έχει συνέλθει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα. Προσθέτουν ότι σε τακτικούς ελέγχους που διενεργούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατείται, δεν έχει βρεθεί στην κατοχή του ποτέ συσκευή κινητού τηλεφώνου ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Μάλιστα, σύμφωνα με το άρθρου 53 του Σωφρονιστικού Κώδικα, ο συγκεκριμένος κρατούμενος όπως και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, έχει το δικαίωμα να επικοινωνεί μέσω καρτοτηλεφώνου των φυλακών μόνο με τα πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης, δηλαδή συγγενείς μέχρι τετάρτου βαθμού και με τους δικηγόρους τους οποίους έχει δηλώσει ως νομικούς εκπροσώπους και προβλέπεται να έχει τηλεφωνικές συνομιλίες μαζί τους. Τέλος υπογραμμίζουν πως τα αρμόδια όργανα του σωφρονιστικού καταστήματος επιλαμβάνονται αδιαλείπτως του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών.

Σχετικά Άρθρα