Ο Τραμπ δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος – Το “φαρμακερό” σχόλιο της Στόρμι Ντάνιελς (εικόνες)

 Ο Τραμπ δήλωσε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος – Το “φαρμακερό” σχόλιο της Στόρμι Ντάνιελς (εικόνες)

Ιστορία γράφτηκε την Τρίτη (4/4) στο Μανχάταν όπου ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε στο δικαστήριο και του απαγγέλθηκαν 34 κατηγορίες, για το σκάνδαλο με την πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές το 2016.

Με καθυστέρηση περίπου 15 λεπτών, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, την ώρα που υποστηρικτές του διαδηλώνουν έξω από το δικαστικό μέγαρο.

trump-01

Φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο 76χρονος Τραμπ εμφανίστηκε ανέκφραστος κατά την άφιξή του και χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του.

Υπήρχαν μόνο φωτογράφοι και όχι κάμερες.

trump-02

Η διαδικασία κράτησε περίπου δύο ώρες και ολοκληρώθηκε στις 22:30 (ώρα Ελλάδος) όταν ο πρώην πρόεδρος και η συνοδεία του επέστρεψαν στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια για το ταξίδι στη Φλόριντα.

Ούτε κατά την άφιξη, ούτε κατά την αποχώρηση είπε το παραμικρό στο πλήθος των δημοσιογράφων που περίμεναν έξω από το δικαστικό μέγαρο.

trump-m2

Ο Τραμπ είχε μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά τους δικηγόρους του, χωρίς να πει τίποτα καθώς διέσχιζε τον διάδρομο, και – όπως αναμενόταν – δήλωσε «αθώος» και στις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

Η παραποίηση επαγγελματικών εγγράφων είναι κακούργημα, σύμφωνα με το δίκαιο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά οι προβλεπόμενες ποινές είναι από τα πιο ελαφριές.

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ. Του πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με ανάρτηση ρεπόρτερ της εφημερίδας New York Times στο Twitter.

Οι δηλώσεις Τραμπ πριν την εμφάνιση στο δικαστήριο 

Ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης.

Καθώς πορευόταν προς το δικαστήριο, ο Τραμπ έγραψε στην πλατφόρμα που κατέχει στα κοινωνικά δίκτυα, Truth Social τα εξής: «Πηγαίνοντας στο δικαστήριο του Μανχάταν. Μοιάζει τόσο σουρεαλιστικό. Ουάου, θα με συλλάβουν, δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική. Κάντε την Αμερική ξανά σπουδαία (MAGA)». 

trumpsocial

Με την άφιξη του Τραμπ στο δικαστήριο ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή τέθηκε υπό κράτηση από τις αστυνομικές αρχές προτού του απαγγελθούν κατηγορίες. Αρχικά πέρασε τη διαδικασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στη συνέχεια, του παρέδωσαν τον φάκελο με τις κατηγορίες για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς. Ύστερα μετέβη στον 15ο όροφο του κτιρίου ώστε να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Το φαρμακερό σχόλιο της Στόρμι Ντάνιελς

«Όλη την ώρα με αποκαλείτε ξ@##$, λες και είναι κακό. Έχει σίγουρα πιο πολύ πλάκα να είμαι κάτω από τον σέξι άνδρα μου, παρά να με συλλαμβάνουν» έγραψε στο Twitter η Στόρμι Ντάνιελς.

https://twitter.com/StormyDaniels/status/1643318360761876486

Όλα έγιναν την ώρα που ο εισαγγελέας απήγγειλε τα 34 κακουργήματα στον Τραμπ με τον ίδιο να είναι αμίλητος και ιδιαίτερα εκνευρισμένος και να δηλώνει αθώος για το σύνολο των κατηγοριών.

Γιατί κατηγορείται ο Τραμπ

Η Στόρμι Ντάνιελς λέει ότι είχε σχέση με τον κ. Τραμπ το 2006, κάτι που εκείνος πάντα αρνιόταν. Το 2016 προσπάθησε να πουλήσει τον απολογισμό της για το τι συνέβη στα μέσα ενημέρωσης. Ο δικηγόρος του κ. Τραμπ, Μάικλ Κόεν, την πλήρωσε 130.000 δολάρια (105.000 λίρες) για να μη μιλήσει. Αυτού του είδους η πληρωμή αποκαλείται «hush money».

Αυτό δεν είναι παράνομο, αλλά αυτό που έβαλε τον κ. Τραμπ σε μπελάδες είναι ο τρόπος με τον οποίο η επιστροφή του κ. Κοέν καταγράφηκε στους λογαριασμούς του. Κατηγορείται ότι παραποίησε τα επιχειρηματικά του αρχεία λέγοντας ότι η πληρωμή ήταν για νομικά έξοδα.

Καθώς συνέβη λίγο πριν οι Αμερικανοί ψηφίσουν, μπορεί επίσης να παραβιάζει τους νόμους σχετικά με τις πληρωμές που βοηθούν μια προεκλογική εκστρατεία. Τώρα θα υπάρξει δίκη όπου ο κ. Τραμπ θα εκθέσει την υπόθεσή του. Ο ίδιος έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα και λέει ότι οι κατηγορίες έχουν πολιτικά κίνητρα.

Σχετικά Άρθρα