Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Επιβεβαιώνει ότι θα είναι πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη – Ποιος είναι ο ε.τ αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πότε θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι στις εκλογές

 Αναστάσιος Κανελλόπουλος: Επιβεβαιώνει ότι θα είναι πρόεδρος στο κόμμα Κασιδιάρη – Ποιος είναι ο ε.τ αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πότε θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι στις εκλογές

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες και μάλιστα με δηλώσεις του ίδιου ότι ο ε.τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αναλαμβάνει Πρόεδρος του «Εθνικού κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλια Κασιδιάρη.

Ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο dikastiko.gr στο οποίο επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοικούσα επιτροπή του αποκαλούμενου “κόμματος Κασιδιάρη” ώστε να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό του. Αυτές αφορούν, όπως αναφέρει, την κατάργηση της διοικούσας επιτροπής και την ανάδειξη του ιδίου με εκλογική διαδικασία σε πανελλήνιο συνέδριο περίπου 70 ατόμων, σε πρόεδρο του κόμματος ή αλλιώς “στον έχοντα τον πρώτο και τελευταίο λόγο”.

Στην ερώτηση πως θα παρακαμφθεί ο όρος περί πραγματικής ή “εικονικής ηγεσίας” προκειμένου να παρακαμφθούν οι προβλέψεις του τελευταίου νόμου, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από το dikastiko, σχεδόν κάγχασε “έ όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος. Όποιος με ξέρει δεν μπορεί ποτέ να το πει. Εξαρτάται για ποια προσωπικότητα μιλάς. Η διαδρομή μου μιλάει από μόνη της”.

Στη συνέχεια ο κ. Κανελλόπουλος επισήμανε πως δεν είχε καμία επαφή με τον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και επιβεβαίωσε ότι ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση “θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας”. Η συμφωνία δε θα σφραγιστεί εντός της βδομάδας και ο ίδιος θα είναι που θα υποβάλλει τη δήλωση του στο αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητώντας τη συμμετοχή στις εκλογές. Παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Χρ. Τζανερίκος.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος η διαδικασία εχει ως εξης : Κάθε κόμμα θα υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του (αυτό γίνεται για πρώτη φορά) ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, που είχε υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης επισήμανε ότι, ο ίδιος θα υποβάλλει τη δήλωση του στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την άδεια, για συμμετοχή στις εκλογές, ενώ παράλληλα θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κόμματος στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος.

Ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι, ο Ηλίας Κασιδιάρης «θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας», ενώ ο ίδιος σε άλλες περιφέρειες, αφού ως γνωστόν, ως Πρόεδρος του κόμματος μπορεί να είναι υποψήφιος σε όποια περιφέρεια θέλει.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

  • Ο νόμος 5019/2023, που ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, απαγορεύει σε κόμματα να συμμετάσχουν στις εκλογές, εάν διαθέτουν ηγετικά στελέχη που έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, ανεξάρτητα εάν η καταδίκη τους δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.

Δεδομένο πάντως θα πρέπει να θεωρηθεί ότι, εάν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει αρνητικά είτε συνολικά για το κόμμα είτε για τη συμμετοχή Κασιδιάρη, τότε θα υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ε.τ. Ανώτατος Εισαγγελέας Τάσος Κανελλόπουλος έχει ιδρύσει από το Φεβρουάριο του 2022 τον δικό του πολιτικό φορέα, με τίτλο «Εάν…», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με καταγωγή από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μακρά παράδοση στη Δικαιοσύνη.

Ο ένας αδελφός του ήταν Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, που αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, ο δεύτερος είναι εν ενεργεία Αντιπροεδρος ΑΠ και ο τρίτος ο γνωστός δικηγόρος, που έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ.

Σχετικά Άρθρα