Στρατηγική “σύγκρισης” της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου… με στόχο τη δεύτερη Κυριακή

 Στρατηγική “σύγκρισης” της ΝΔ ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου… με στόχο τη δεύτερη Κυριακή

Σε τροχιά «σύγκρουσης με όλους» και «σύγκριση σε όλα» θα κινείται η ΝΔ απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους μέχρι το βράδυ της 21ης Μαίου. Από εκεί και μετά, ανάλογα με το τι θα βγάλει η πρώτη κάλπη θα επανακαθοριστεί η γαλάζια στρατηγική.

Από το Μέγαρο Μαξίμου προεξοφλούν τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση καθώς σύμφωνα με τα δημοσκοπικά στοιχεία που έχουν συλλέξει και με τους μαθηματικούς υπολογισμούς που έχουν κάνει, απο την πρώτη Κυριακή μπορεί να προκύψει κυβέρνηση, μόνο σε περίπτωση τρικομματικής συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ταυτόχρονα όμως απορρίπτουν και το ενδεχόμενο τρίτης εκλογικής αναμέτρησης. 

Υπο αυτά τα δεδομένα, κεντρική επιδίωξη παραμένει η επίτευξη της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές. Και για να αγγίξει τον στόχο της – αυτοδυναμία – στις δεύτερες εκλογές μέχρι την Κυριακή της 21ης Μαίου αφενός θα πολώνει το κλίμα με τους πολιτικής αντιπάλους τους και αφετέρου θα βάζει στο ίδιο «κάδρο» τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Δηλαδή, θα καλεί επιτακτικά τον ΣΥΡΙΖΑ να γνωστοποιήσει πριν τις πρώτες εκλογές με ποιους θα σχηματίσει την «προοδευτική κυβέρνηση» και θα πιέζει το ΠΑΣΟΚ να πει ποιον θα προτείνει για πρωθυπουργό. Παράλληλα, θα επιδιώξει ταύτιση των δύο πολιτικών αρχηγών θέλοντας έτσι να ενεργοποιήσει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

  • Απο την Πειραιώς προτάσοντας το δίλημμα “αυτοδυναμία ή περιπέτειες” κάλεσαν χθες τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν στην προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα συμμετάσχει ο  Ν. Ανδρουλάκη και ο Γ. Βαρουφάκη που – όπως τονίζουν – “ανατίναξε τις τράπεζες”.

Όσον αφορά την τροπολογία που επανακατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες, κυβερνητικά στελέχη απαντούν πως “πρόκειται για μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική γκάφα που εμπίπτει στο πλαίσιο της εκστρατείας συκοφάντησης απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση”.

Πιο συγκεκριμένα υποστηρίζουν πως με την τροπολογία που επανακατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να τροποποιηθούν ρυθμίσεις που έχουν ήδη καταργηθεί.

Σχολιάζουν μάλιστα πως στον ΣΥΡΙΖΑ “αν αντι για αερολογίες, αφιέρωναν λίγο περισσότερο χρόνο στην ουσία του νομοθετικού έργου θα γνώριζαν ότι αυτό που με τόσο σπουδή ζητούν έχει ήδη προβλεφθεί από τις διατάξεις του ν.5026/2023 και ιδίως από το άρθρο 20 παρ.2 που προβλέπει ότι:

  • «Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων των άρθρων 4, της περ. α ́ του άρθρου 6 και της περ. α ́ της παρ. 1 του άρθρου 8 περιλαμβάνονται και οι δανειακές τους υποχρεώσεις προς ημεδαπά και αλλοδαπά πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και φυσικά πρόσωπα κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, εφόσον κάθε μία από αυτές υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Στη δήλωση των παραπάνω υπόχρεων περιλαμβάνεται και κάθε οφειλή που προέρχεται από διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. α ́ και β ́ βαθμού, τέλη προς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και εισφορές προς οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και υπερβαίνει τις πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ κατά την ημερομηνία του πρώτου εδαφίου». 

Σχετικά Άρθρα