Αποκάλυψη Bloomberg: Η Wagner εγκαταλείπει τον Πούτιν;

 Αποκάλυψη Bloomberg: Η Wagner εγκαταλείπει τον Πούτιν;

Σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner είναι πιθανό να στρέψει την προσοχή της μακριά από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σχεδιάζει να στρέψει την προσοχή του πίσω στην Αφρική, όπου πιστεύεται ότι οι μαχητές του έχουν παρουσία στο Σουδάν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μάλι και άλλες χώρες.

Η αλλαγή πιθανότατα συνδέεται με την πρόσφατη ρήξη μεταξύ του Πριγκόζιν και των ανώτατων στρατιωτικών διοικητών, όπως του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, που «έσπειραν αμφιβολίες» στον πρόεδρο Πούτιν για τη στρατιωτική ικανότητα της Wagner, είπαν στο Bloomberg άνθρωποι κοντά στο Κρεμλίνο, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Οι Ρώσοι διοικητές φέρεται να υποστήριξαν ότι τα αποτελέσματα που πέτυχε η Wagner στην Ουκρανία προήλθαν από τον θάνατο τεράστιου αριθμού στρατολογημένων κρατουμένων.

Ο Πριγκόζιν πήγε προσωπικά σε φυλακές με σκοπό να στρατολογήσει κρατούμενους για να πολεμήσουν για την Wagner στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Πούτιν παρενέβη για να μεταφέρει τη στρατολόγηση φυλακών στο Υπουργείο Άμυνας, διακόπτοντας τη ροή των νεοσύλλεκτων στην Wagner.

«Οι επιχειρήσεις της Wagner στην Αφρική πιθανότατα θα τραβήξουν περισσότερο την προσοχή του Πριγκόζιν εάν η κατάσταση στην Ουκρανία γίνει ακόμη πιο δύσκολη για το σύνολο των μισθοφόρων», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σχετικά Άρθρα